بررسی و تحلیل اثر پارامترهای تاثیرگذار بر چروکیدگی لبه ورق دولایه آلومینیوم 5052/ مس در فرآیند کشش عمیق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: IRCEM02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صالحپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

اعظم قاسمی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

کشش عمیق از مهمترین فرآیندهای شکل دهی ورق است که بطور وسیعی در تغییر شکلهای فلزی وتبدیل آن به قطعات توخالی بکار میرود. ورق های چندلایه فلزی به علت کاربرد فراوان در صنایع مختلفشامل اتومبیل سازی، هوافضا، دریانوردی و ...، همچنین خصوصیات ممتازی مانند هدایت الکتریکی خوب،مقاومت سایشی، خواص مکانیکی برتر و ... که از ترکیب لایه های مختلف فلزی بدست میآید، امروزمحققان را بر این داشته که تحقیقات گسترده ای بر روی آنها انجام دهند. در سالهای اخیر عملیاتشکل دهی بر روی این نوع ورق ها با توجه به کاربردهای خاصشان اهمیت زیادی پیدا کرده است. درپژوهش صورت گرفته فرآیند کشش عمیق دایرهای ورق دولایه فلزی آلومینیوم 5052 /مس مورد بررسیقرار گرفته و اثر پارامترهای ضخامت، جایگشت لایه ها و نیروی ورقگیر بر میزان چروکیدگی لبه ورق پساز انجام فرآیند بررسی شده است. پس از بررسی های صورت گرفته نتایج حاصل حاکی از کاهشچروکیدگی لبه ورق دولایه در ضخامت یکسان در حالتی که ورق مس لایه بیرونی فنجان و ورقآلومینیوم لایه داخلی فنجان میباشد. به منظور بررسی پارامتر ضخامت در دو حالت جداگانه یکبارضخامت آلومینیوم و یکبار ضخامت مس ثابت در نظر گرفته شد و در هر دو حالت ضخامت لایه دیگریافزوده شد، نتایج بیانگر کاهش چروکیدگی لبه ورق پس از انجام فرآیند کشش عمیق در هر دو حالت بود.همچنین این نتیجه نیز بدست آمد که افزایش نیروی ورقگیر سبب کاهش چروکیدگی می شود تا حدیکه این افزایش سبب پارگی در ناحیههایی از ورق نگردد. نیروی مناسب ورقگیر نیز 5052 نیوتن بدست آمد.

کلیدواژه ها

ورق دولایه، کشش عمیق دایرهای، المان محدود، ورقگیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.