بررسی شرایط تجزیه و احیاء هگزافریت استرانسیم تهیه شده به روش مرسوم تحت اتمسفر دینامیک گاز هیدروژن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC07_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کوه دار

بخش مغناطیس قطب علمی دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشکد ههای فن

سیدعلی سیدابراهیمی

بخش مغناطیس قطب علمی دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشکد ههای فن

امین یوردخانی

بخش مغناطیس قطب علمی دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشکد ههای فن

چکیده

در این تحقیق تاثیر فرایند عملیات حرارتی تحت اتمسفر دینامیک گاز هیدروژن بر روی پودر هگزافری تاسترانسیم تهیه شده به روش مرسوم مورد بررسی قرار گرفته و شرا یط مناسب فرایند تعیین گردیده است. هگزافریت استرانسیم یک ماده سخت مغناطیسی است که تحت فرا یند گازدهی ابتدا تجزیه شده و سپس اکسیدهای آهن بدست آمده احیاء می گردند تا نهایتا به آهن فلزی تبد یل گردند که ماده نرم مغناطیسی به حساب میآید. در این کار ابتدا پودر هگزافری تاسترانسیم از طریق روش مرسوم با کلسیناسیون کربنات استرانسیم و هماتیت درهوا و در دما ی °1100C تهیه شد سپس این پودر در اتمسفر دینامیک هیدروژن و در دماها و دبی های گاز مختلف برا ی زمان های متفاوت در یک کوره تیوبی با لوله کوارتزی تحت عملیات حرارتی قرار گرفت . نرخ گرما یش و سرما یش کوره °10C/min بود بررسی نتایج نشان داد که دمای 850°C و دبی 60cc/min به مدت یک ساعت شرایط مناسب برا ی احیای کامل اکسیدهای آهن به آهن فلزی را فراهم می آورد. نتا یج تحقیقات قبلی نشان می دهند که با احیای کامل اکسیدهای آهن به آهن فلزی در مرحله هیدروژن دهی، می توان پس ازکلسیناسیون مجدد ا ین پودر به کورس یویتی بالاتری نسبت به پودر هگزافریت اولیه دست یافت. در این تحقیق تاثیر عملیات حرارتی گازی بر روی ترکیب فازی و اندازه ذرات و مورفولوژی پودر هگزافریت به ترتیب توسط آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دادند که در اثر هیدروژن دهی هگزافری تاسترانسیم تجزیه شده و هماتیت حاصل از آن نهایتا به آهن فلزی احیا می شود. همچنین اندازه کریستال های پودر نهایی زیر 40nm اندازه گیری شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.