سنتز پودر کاربید تنگستن از اکسید تنگستن به روش احیا وکربوراسیون مستقیم و ارزیابی پارامترهای فرایند بر خلوص و مورفولوژی ذرات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حبیبی

کارشناس ارشد، شناسایی و انتخاب مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- شاهین شهر،

غلامحسین برهانی

دانشیار، مواد مرکب و متالورژی پودر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- شاهین شهر

رضا شجاع رضوی

استاد، مهندسی سطح، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- شاهین شهر

محمد عرفان منش

محقق، مهندسی سطح، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- شاهین شهر

چکیده

کاربید تنگستن با توجه نقطه ذوب بالا، سختی خوب و مقاومت به سایش مناسب در بسیاری از کاربردها همچون تیغه های برشی استفاده می شود. در این پژوهش سنتز پودر کاربید تنگستن از اکسید تنگستن به صورت دو مرحله ای و به روش احیا و کربوراسیون مستقیم توسط مخلوطی از گازهای هیدروژن و متان صورت گرفت. بدین منظور، پودر اکسید تنگستن تحت محیط هیدروژن در محدوده دمایی 800 الی 900 درجه سانتیگراد به پودر تنگستن تبدیل شد. در ادامه و با اضافه کردن گاز متان به گاز هیدروژن با نسبت های مختلف ( 100 ،% 50 % و 20 % ) رفتار سنتز پودر کاربید تنگستن تحت دمای 950 درجه سانتیگراد در زمان های 60 الی 210 دقیقه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. فازهای تشکیل شده و مورفولوژی ذرات کاربید تنگستن به کمک آزمون های پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی و آنالیز طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون پراش پرتو ایکس نشان داد که عملیات کربوراسیون کاربید تنگستن در زمان های کمتر از 210 دقیقه بطور کامل صورت نگرفت و نسبت گاز متان به هیدروژن در مقدار 20 % متان و 80 % هیدروژن بهینه شد؛ همچنین ذرات کروی شکل کاربید تنگستن، با اندازه متوسط حدود یک ونیم میکرون در زمان 210 دقیقه حاصل شد.

کلیدواژه ها

اکسید تنگستن، تنگستن، کاربید تنگستن، احیا، کربوراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.