بهینه سازی پارامترهای موثر بر فرآیند لیچینگ فرانکلینیت در محیط اسید سولفوریک با استفاده از طراحی آزمایش پاسخ سطحی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا خانمحمدی هزاوه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

سعید کریمی

دانشجوی دکتری تخصصی دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

فرشته رشچی

دانشیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

سعید شیبانی

استادیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

فرانکلینیت یکی از منابع جهت تولید فلز روی محسوب می شود. در این پژوهش انحلال فرانکلینیت در محلول اسید سولفوریک به صورت مستقیم با استفاده از روش طراحی آزمایش پاسخ سطحی ( RSM ) مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر پارامترهای دما در محدوده 90-60 درجه سانتیگراد، غلظت اسید سولفوریک در محدوده 3M-1، اندازه ذرات در محدوده μm؛ 106-75، زمان در محدوده h؛ 2-1 و نسبت جامد به محلول در محدوده 0/3-0/1 بر روی بازیابی روی بررسی شد. مشخصه یابی ماده اولیه و محلول حاصل از فرآیند لیچینگ با استفاده از دستگاه جذب اتمی ( AAS )، آنالیز پراش پرتو X؛(XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی ( SEM ) انجام گرفت. شرایط بهینه جهت بیشترین درصد بازیابی برای فلز روی و آهن در دمای 90 درجه سانتیگرد، اسید سولفوریک با غلظت 3 مولار، اندازه دانه 75 میکرون، نسبت جامد به محلول 0/12 و زمان 2 ساعت بدست آمد. در فرآیند انحلال روی، نسبت جامد به مایع و غلظت اسید سولفوریک بیشترین تاثیر را دارند.

کلیدواژه ها

فرانکلینیت، طراحی آزمایش، لیچینگ، روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.