بررسی اثر ترکیب شیمیایی و زمان بر استحاله فازی در کاربید کروم تهیه شده به روش آلیاژسازی مکانیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC07_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین گماری

بخش مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

شهریار شرفی

بخش مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

روش آلیاژ سازی مکانیکی با تسریع سینتیک بسیاری از واکنشهای شیمیایی و تغییر حالتهای متالورژیکی، وقوع آنها را دردمای محیط امکان پذیر می سازد. در نتیجه توسط این روش بسیاری از مواد و ساختارها در حالت جامد قابل تولیدند. این روش تکنیک ساده و مفیدی برای تشکیل و تولید فازهای تعادلی و غیر تعادلی است. یکی از مهمترین روشهای تولید ترکیبات کاربیدی استفاده از روش آلیاژ سازی مکانیکی است. کاربید کروم دارای خواص منحصر به فردی ازجمله مدول بالا، مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون عالی، سختی و پایداری شیمیایی خوب و همچنین خواص گرمایی و مکانیکی خوب در دمای بالا می باشد که به طو ر وسیعی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند . از جمله مصارف صنعتی آن در یاتاقانها، کوره های دما بالا و نازلها می باشد . کاربید کروم دارای چند ساختار کریستالی می باشد که عبارتند ازCr23C و 6 Cr3C2 ،Cr3C ،Cr7C3 ،CrC در تحقی ق حاضر سعی شده است تاثیر زمان آسیاب کاری و ترکیب پودرهای اولیه بر فازهای مختلف کروم _کربن تشکیل توسط آلیاژ سازی مکانیکی مورد بررسی قرار گیرد. عمل مخلوط سازی توسط آسیاب پرانرژی گلوله ای تحت اتمسفرآرگون انجام شد و اندازه کریستالها، کرنش شبکه و فازهای مختلف تشکیل شده توسط آزمایشات تفرق اشعه (XRD)X وریز ساختار نمونه ها به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت، مشاهده شد اندازه دانه کروم با گذشت زمان کاهش یافته کرنش کریستالی افزایش می یابد و اتمهای کربن در شبکه کروم نفوذ کرده و محلول جامد تشکیل می دهند، با افزایش زمان آسیا کاری فاز آمورف تشکیل شده و با ادامه آسیا کاری در اثر افزایش دما کریستالهای کاربید کروم تشکیل می شوند، همچنین ساختارCr7C و 3 Cr3C که در ابتدا به وجود آمده اند هردو به ساختار CrC3 که دارای ساختار هگزاگونال است تبدیل شده اند.

کلیدواژه ها

نانو بلور، آلیاژسازی مکانیکی، استحاله فازی، کاربید کروم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.