بررسی علل طولانی شدن پروژه های ساخت و ساز مسکن مهر و ارایه راهکارهای مناسب (مطالعه موردی: شهرستان جیرفت)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس جامع مدیریت شهری ایران با رویکرد مدیریت یکپارچه شهری و شهر هوشمند
  • کد COI اختصاصی: ICUM02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه صادقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی جاوید جیرفت، جیرفت، کرمان

محسن ملکی نژاد

استادیار گروه مهندسی سازه، دانشکده عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، کرمان

چکیده

یکی از شاخص های اصلی در ارزیابی موفقیت پروژه ها، انجام آنها در زمان مقرر و یا اجرای بدون تاخیر آنها می باشد. لذا شناسایی مسایل و مشکلات متعارف در اجرای پروژه های عمرانی که منجر به تاخیر در اجرا و بهره برداری می شود، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر 5 عامل شرایط جوی، نوع پروژه، عوامل سازمانی- انسانی، مشاور- کارفرما- پیمانکار و هزینه ها بر تاخیر پروژه های مسکن مهر شهر جیرفت است. روش انجام تحقیق از نوع پیمایشی بوده و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های T-test و رگرسیون چندگانه و جهت رتبه بندی شاخص ها از فرایند سلسه مراتبی AHP استفاده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که متغیرهای نوع پروژه در تاخیر ساخت و ساز پروژه های مسکن مهر شهر جیرفت تاثیرگذار بوده اند. برای سنجیدن معیارهای مورد بررسی و میزان تاثیر آنها در تاخیر ساخت و ساز مسکن مهر در شهر جیرفت، از آزمون رگرسیون استفاده شده است. نتایج این آزمون نشان می دهد که به ترتیب شاخص نوع پروژه و هزینه ها در تاخیر ساخت و ساز مسکن مهر در شهر جیرفت اثر دارند. نتایج مدل AHP با استفاده از نرم افزار Expert Choice نشان می دهد که معیار هزینه در رتبه اول اولویت قرار دارد و معیارهای مشاور- کارفرما- پیمانکار، عوامل سازمانی- انسانی، نوع پروژه و شرایط جوی در رتبه های بعدی قرار دارند.

کلیدواژه ها

مسکن مهر، طولانی شدن پروژه ها، مدیریت ساخت و ساز، شهرستان جیرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.