نقش صنعت فلزات در زندگی شهری از منظر قرآنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهشهای علوم میان رشته ای در شهرسازی و معماری
  • کد COI اختصاصی: ICMAR01_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی محمودی مزرعاوی

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث و کارشناس مکانیک جامدات(فلزات) نشانی پستی: خوزستان، اهواز، کوی علوی، خیابان ۳۰ متری الهادی، پلاک ۶۴، کدپستی: ۶۱۴۵۸۱۴۴۸۴

چکیده

یکی از وجوه علمی اعجاز قرآن کریم،مطرح کردن مسایلی درباره بعضی از فلزات می باشد،که به نظر می رسد خالی از حکمت نیست و دارای زمینه علمی می باشد،که هدف از این پژوهش اثبات این موضوع است.استحکام آهن، قابلیت انعطاف پذیری آن، وفور آن درطبیعت، قابلیت ذوب و ریخته گری عالی و دهها خواص دیگر این فلز،سبب توجه صنعتگران به این عنصر شده است.امروزه نیاز شدید صنایع مختلف به فلز آهن، این فلز را به یک عنصر حیاتی و ارزشمند برای زندگی امروزی تبدیل کرده است.فلز مس نیز در قرآن جایگاه ویژه ای دارد به طوری که خداوند از آن به عنوان یک نعمت بزرگ خدادادی به حضرت سلیمان،یاد کرده است.ترکیب مس با آهن،آلیاژی محکم و غیر قابل نفوذ در برابر جریان آب و هوا می سازد،که خداوند متعال استفاده از این آلیاژ برای صنعت سدسازی را در هزاران قرن پیش به پیامبران و اولیای خود آموزش داده است.قابلیت هدایت حرارتی بالای مس و خاصیت ضد میکروبی آن،این عنصر را برای ساخت ابزارآلات مختلفی مناسب ساخته است. قرآن کریم هنگام ذکر زیورآلات و ظروف غذایی و جامهای نوشیدنی،در بیشتر موارد جنس نقره را برای آنها یاد کرده است،و این خالی از دلیل و حکمت نیست.امروزه تحقیقات مربوطه، خواص ضد میکروبی فلز نقره، از جمله مفید بودن آن برای جلوگیری از رشد باکتری هایی موسوم به استرپتوکوک موتانس در دهان و دندان را اثبات کرده است.در نتیجه می توان با بکارگیری این سه فلز مهم تحول عظیمی در صنایع مختلف،از جمله صنعت ریلی، دریایی، هوایی، صنایع غذایی، صنایع الکتریکی، سدسازی، صنایع پزشکی و غیره ایجاد نمود. پژوهش حاضر بخاطر آنکه در حوزه علم وصنعت صورت پذیرفته است؛ در آن از روش تجربی استفاده شده است، و اطلاعات به دست آمده، بر مبنای تحقیقات انجام شده در این زمینه بوده است.

کلیدواژه ها

اعجاز علمی قرآن، صنعت فلزات، آهن، مس، نقره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.