بررسی اقلیم شناسی متغیر رطوبت در رخداد بارش های سنگین استان خوزستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهشهای علوم میان رشته ای در شهرسازی و معماری
  • کد COI اختصاصی: ICMAR01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد نامجو منش

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری .دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

فریده عظیمی

گروه آموزش جغرافیا.دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

اعظم گوهردوست

گروه آموزش جغرافیا.دانشگاه پیام نور سوسنگرد

چکیده

به منظور شناسایی و بررسی متغیر رطوبت در زمان رخداد بارش سنگین در سطح استان خوزستان داده های رطوبت ویژه در سطوح مختلف جو اخذ و نقشه ها و نمودارهای مرتبط ترسیم شده اند. نتایج بررسی ها حاکی از گسترش پهنه های بیشینه رطوبتی از مناطق جنوبی دریای سرخ همراه با رودباد حنب حاره در سطح 300 هکتوپاسکال در جهتی جنوب غربی – شمال شرقی به سمت خاورمیانه و جنوب غرب ایران می باشد.. البته به دلیل گذر از بیابان های گرم و خشک عربستان در دوره هایی از شدت آن کاسته شده است. ولی همچنان نقش بسزایی در ایجاد و رخداد بارش های سنگین و فرارفت رطوبتی به منطقه ایفا کرده است. بنابراین با توجه به وجود رطوبت دایمی خلیج فارس در منطقه و جهت گیری رودباد جنب حاره می توان نقش رطوبت دریای سرخ را در رخداد بارش های سنگین دوره های مورد مطالعه تصدیق نمود.

کلیدواژه ها

رطوبت ویژه، بارش سنگین، سطح 850 هکتوپاسکال، الگوهای فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.