طراحی مدرسه ابتدایی بارویکرد منطقه گرایی باتوجه به بستر فرهنگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهشهای علوم میان رشته ای در شهرسازی و معماری
  • کد COI اختصاصی: ICMAR01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد متین

دکترای تخصصی معماری و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

محمد بیگلری

کارشناس ارشد مهندسی معماری

چکیده

در هردوره از تاریخ مشخصه های فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی اثراتی را بر کالبد معماری آن دوره گذارده است و با گذشت ادوار مختلف، سیر تکاملی تاثیرات کالبد معماری از فرهنگ و اقلیم، معماری منطقه ای هر جامعه ای را تشکیل می دهد.این معماری را می توان مشخصه و هویت معماری هر منطقه بر شمرد و بایستی در جهت حفظ و ترویج آن قدم برداشت. از طرفی با استناد به این اصل که هر کالبد معماری، نمایانگر ویژگی های زمان خویش و هماهنگ با روش ها و مصالح مربوط به آن زمان است، استفاده از اشکال سنتی برای معماری معاصر در تقابل با این اصل است. لذا گزینش جنبه های مثبت معماری مدرن و استفاده از دستاوردهای علوم و فنون جدید و ترجمه آنها به زبانی هماهنگ با فرهنگ ومعماری سنتی منطقه هدف و راهکار این شیوه معماری است.حال با توجه به اهمیت و ظرفیت فضای آموزشی و مخصوصا مدارس ابتدایی در خصوص معرفی و توسعه میراث فرهنگی و هویت، استفاده از روش های ساخت و المان های معماری و جزییات خاص منطقه ای در ساخت بنای فضاهای آموزشی و مخصوصا مدرسه ابتدایی- با توجه به ظرفیت پذیرش بسیار بالا در این سنین- عاملی در جهت فهم و درک مشخصه های فرهنگی این مرز و بوم و انتقال فرهنگ و هویت معماری ایران به نسل های آینده خواهد بود.بر اساس فرضیه تحقیق معماری به عنوان اهرمی قوی در حفظ و انتقال فرهنگ و هویت جوامع و همچنین یکی از عناصر موثر در آموزش و پرورش و رشد فرهنگی دانش آموزان مخصوصا سنین ابتدایی به شمار می رود. سوال مطرح این است که چگونه می توان فضای آموزشی هماهنگ با بستر فرهنگی جامعه طراحی نمود در این تحقیق از روش های توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای به شناخت موضوع پرداخته شده و در نهایت به عنوان نتیجه گیری، با توجه به مطالعات، مدرسه ابتدایی با رعایت موارد مورد بحث طراحی گردیده است.

کلیدواژه ها

مشخصه فرهنگی معماری، محیط آموزشی، منطقه گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.