تعامل برنامه ریزی فضایی و آمایش سرزمین در توسعه پایدار شهر سالم و تاب آوری شهری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهشهای علوم میان رشته ای در شهرسازی و معماری
- کد COI اختصاصی: ICMAR01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
چکیده
کاهش خطرپذیری بلایا ، سرمایه گذاری است نه هزینه . سود کسب و کار را افزایش می دهد . سازگاری با تغییرات آب و هوا و کاهش خطرپذیری این امکان را فراهم می آورد تا توسعه در میان حوادث به راه خود ادامه دهد ، چرا که وقتی دولت های محلی خود را نسبت به بلایا مسیول می دانند ، بلایا زندگی مردم را مختل نخواهند کرد . شیوه های توسعه منظم نیز ممکن است تغییرات زیست محیطی پیچیده ای ایجاد کنند که در صورت عدم توجه به آنها و اتخاذ تدابیر لازم ، می توانند منجر به افزایش خطرپذیری شوند . الگوهای توسعه اجتماعی و زیست محیطی می توانند در معرض حوادث قرار گرفتن وآسیب پذیری را افزایش دهند و در نتیجه منجر به افزایش خطرپذیری شوند . طبق پیش بینی های سازمان بهداشت جهانی ، تا سال 2025 میلادی ، بیش از 60 درصد جمعیت جهان ، شهرنشین خواهند شد ، پس اهمیت برنامه ریزی شهر سالم با توجه به اصول و معیارهای آن در طول برنامه ریزی بلندمدت برای شهرها ضروری می باشد . به تعبیر سازمان بهداشت جهانی ، شهر سالم شهری است که به طور دایم ، سیاست های عمومی خود را توسعه بخشد و آنگونه محیط فیزیکی و اجتماعی را ایجاد نماید که طی آن مردم همدیگر را حمایت کنند و کنش متقابل با یکدیگر داشته باشند . طبیعی است که داشتن شهر سالم و شهرنشینی متعادل ، بدون همکاری ، هماهنگی و تعامل همه عناصر اعم از مردم ( شهروندان ) ، دولت و نظام برنامه ریزی کشور ، شهرداری ها و سایر نهادهای شهری مانند : شورای شهر و حتی سازمان های غیر دولتی(NGO )میسر نخواهد بود .کلیدواژه ها
خطرپذیری ، بلایا ، برنامه ریزی ، معیار ، شهرسالممقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.