بررسی ترمودینامیکی بازیابی حرارتی از سیکل تبرید تراکمی توسط سیکل ارگانیک رانکین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس انتقال حرارت و جرم ایران
  • کد COI اختصاصی: ICHMT03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر کریمی عبدالملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی ، دانشگاه علوم و فنون مازندران

مجتبی آقاجانی دلاور

دانشیار، عضو هییت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سیدسهیل موسوی اجارستاقی

دانشجوی دکتری تبدیل انرژی ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

امروزه بازیابی حرارتی نقش مهم و موثری در مدیریت منابع انرژی ایفا میکند. بازیابی حرارتی باعث افزایش بازده و کاهش هزینههای مصرف سوخت مورد نیاز برای فرآیند میشود. میزان زیادی از حرارت اتلافی در صنعت در دمای پایین وجود دارند در نتیجه سیکل ارگانیک رانکین یک راه کار عملیاتی برای تولید انرژی الکتریکی از این منابع می باشد. سیکل ارگانیک رانکین برپایه اصول ترمودینامیکی یک سیکل رانکین بخار کار می کند و دارای چهار جز اصلی توربین، کندانسور، پمپ و اواپراتور می باشد. تفاوت اصلی سیکل رانکین بخار و سیکل ارگانیک رانکین در سیال کاری استفاده شده می باشد. در سیکل ارگانیک رانکین به جای آب از سیالات آلی استفاده می شود. در این مطالعه به بررسی بازیابی حرارتی از سیکل تبرید تراکمی توسط سیکل ارگانیک رانکین با استفاده از نرم افزار تحلیل ترمودینامیکی Aspen Hysys V8.8 پرداخته شده است. از حرارت خروجی کندانسور سیکل تبرید برای تولید بخار در اواپراتور سیکل ارگانیک رانکین استفاده می شود. چهار سیال کاری R-245fa، R-236ea، R600a، R114 در سیکل ارگانیک رانکین با هم مقایسه می شوند. نتایج نشان داد که R-600a بیش ترین توان خالص و بیشترین بازده سیکل ارگانیک رانکین و R-245fa بیشترین بازده سیکل ترکیبی را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

بازیابی حرارت اتلافی، سیکل ارگانیک رانکین، سیکل تبرید تراکمی، تحلیل ترمودینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.