جایابی بهینهDSTATCOM در شبکه توزیع همراه با در نظر گیری بازآرایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_404
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زند

دانشجوی کارشناسی ارشد برق قدرت دانشگاه آزاد بروجرد

احمدرضا سهرابی

کارشناسی ارشد برق قدرت،مدرس دانشکده سما واحد ملایر

مرتضی عظیمی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد برق قدرت دانشگاه آزاد بروجرد

چکیده

شبکه های توزیع همواره با چالش های زیادی از قیبل نامناسب بودن وضعیت پروفایل ولتاژ، تلفات و نامتعادلی بار فیدرهای شبکه مواجه بوده است. در تحقیقات گرازش شده روش های مختلفی برای بهیود شرایط سیستم های توزیع پیشنهاد شده است که نصب واحدهای تولید پراکنده، نصب بانکهای خازنی و حل مسیله بازآرایی از جمله روش های پیشنهادی گزارش شده در متن تحقیقات مختلف می باشد. واحد های تولید پراکنده با تولید توان اکتیو درخواستی بار در محل بار به کاهش تلفات کمک چشمگیری می کند. نصب بانک های خازنی به جبرانسازی توان راکتیو کمک می کند که بهبود توان راکتیو شبکه، اصلاح پروفایل ولتاژ و کاهش تلفات از مزایای آن است. مسیله بازآرایی هم بوسیله باز و بست سوییچ های مانور در شبکه با تغییر مسیر جریان در فیدرهای شبکه به انتخاب مسیری با کمترین تلفات در شبکه می انجامد. در سالهای اخیر مشابه نقش ادوات فکت در شبکه انتقال حضور ادوات فکت شبکه توزیع موسوم به (DFACTs) پررنگتر شده است. این ادوات شامل انواع مختلف سری یا موازی می باشند. عناصر موازی نظیر DSTATCOM بصورت شنت در شبکه روی یکی از شینهای شبکه نصب شده و قادر است با جذب یا تزریق توان راکتیو مشکلات شبکه را بهبود دهد. این عنصر بر خلاف بانکهای خازنی که صرفا توان راکتیو بصورت پله ای تزریق می کنند، قادر است بصورت پیوسته توان راکتیو تزریق با جذب کند و همزمان با جبرانسازی توان راکتیو مشکلات افت یا خیز ولتاژهای شبکه را برطرف و پروفایل ولتاژ مناسبی را دراختیار بهره بردار قرار دهد. از اینرو این تحقیق بطور همزمان به مسیله بهینه سازی مکان و ظرفیت DSTATCOM همراه با مسیله بازآرایی و انتخاب بهینه سوییچ های مانور در شبکه توزیع با استفاده از روش بهینه سازی انبوه ذرات و روش تکثیر غذای باکتری BFO می پردازد و نتایج را با هم مقایسه می کند. قابل ذکر است با توجه به شعاعی بودن ساختار شبکه های توزیع و پایین بودن نسبت X/R در اینگونه شبکه ها از روش پخش بار پیش رو/ پس روبرای حل مسیله پخش بار در حین حل مسیله بهینه سازی مکان و ظرفیت DSTATCOM همزمان با بازآرایی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

جبران ساز استاتیکی توان راکتیو توزیع، روش پخش بار پیش رو/ پس رو، روش بهینه سازی انبوه ذرات، روش تکثیر غذای باکتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.