پیش بینی استحکام میانگین کاشی به کمک مدل آماری وایبول

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC07_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا ضرابیان

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران،

بیژن افتخاری یکتا

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران،

ابوالفضل ثقفی

دانشکده ریاضی، دانشگاه علم و صنعت ایران

حسین ملائی

کارخانه چینی ایران (ایرانا)

چکیده

بررسی میزان افت استحکام شکست در قطعات سرامیکی با افزایش ابعاد قطعه، به دلیل افزایش احتمال وجود ترک بحرانی در نمونه ای با ابعاد بزرگتر، نیازمند اطلاع از چگونگی توزیع عیوب در قطعات است . یکی از مهمترین ویژگی ها ی روش آماری و ایبول آن است که در محاسبه احتمال شکست، حجمی از قطعه که تحت تنش کششی قرار دارد در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب می توان اثر افزا یش حجم و یا سطح قطعه را در افزا یش احتمال شکست و کاهش استحکام میانگین بررسی نمود . کاربرد این موضوع در صنعت کاشی به دلیل تقاضا جهت خرید محصول با ابعاد چندین برابر بزرگتر بسیار مفید خواهد بود . با استفاده از ا ین روش می توان پیش از راه اندازی خط تو لید و با استفاده از محصول در حال تولید، استحکام میانگین قطعه ای با ابعاد چندین برابر بزرگتر را پیش بینی نمود و در صورت پا یین تر بودن آن از مقدار استاندارد، به اصلاح ترکیب و یا فرآ یند تو لیدی پرداخت . در این مقاله ابتدا به معرفی این روش و نحوه استفاده از آن اشاره و سپس استحکام سه نقطه ای برای بیسکوییت و کاشی تولیدی با ابعاد حدودی 25cm×8cm اندازه گیری و مدول وا یبول آن محاسبه شد. با استفاده از روش ارایه شده، استحکام میانگین برای بیسکوییت و کاشی با ابعاد 40cm ×cm25 پیش بینی و با مقدارواقعی آن مقایسه شد. نتایج نشان داد که استحکام میانگین پیش بینی شده، برآورد مناسبی از مقدار واقعی ارایه می دهد.

کلیدواژه ها

مدل وایبول، مکانیک شکست آماری، استحکام میانگین، کاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.