کنترلتوربین بادی با استفاده از تیوری مدلغزشی تطبیقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سریه مقتدر اربط سفلی

گروه برق، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران.

علیرضا طلوعی

دانشیار گروه مهندسی هوا و فضا، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.

چکیده

در حال حاضر انرژی باد با رشد متوسط سالیانه بیش از26 درصد از سال 1990 به بعد، بالاترین میزان رشد را دربین منابع مختلف انرژی داشته است. با توجه به نیاز روزافزون به انرژی و محدودیت در منابع فسیلی، استفاده از انرژی های تجدید پذیر بخصوص باد به شدت مورد علاقه قرار گرفته است. اما تمامی انرژی باد را نمیتوان ذخیره کرد. طبق قانون بتز %59 از کل انرژی جنبشی باد توسط توربین بادی قابل استخراج است. بنابراین کنترل توربین برای دستیابی به حداکثر میزان کارایی و حفظ شرایط پایداری امری ضروری به نظر میرسد. در این مقاله به بررسی بهترین نوع توربین بادی که امروزه علیرغم هزینهی زیاد آن، استفاده فراوانی میشود، یعنی توربین بادی با سرعت متغیر خواهیم پرداخت. برای سیستم توربین بادی سرعت متغیر که در آن زاویه پیچ متغیر فرض شده است، برای پایداری سرعت زاویه ای روتور و ژنراتور در مقدار اسمی آنها ،کنترل کننده های غیرخطی پسخورد خطی ساز ورودی-خروجی و مد لغزشی و مد لغزشی نهایی را طراحی خواهیم کرد و در نهایت کنترلکنندههای طراحیشده را با استفاده از روش مدلغزشی تطبیقی توسعه داده و برای توربین بادی سرعت متغیر، کنترل کننده مدل غزشی تطبیقی طراحی خواهدشد. در بخش شبیه سازی، معادلات توربین بادی را با استفاده از کنترل کننده های طراحیشده، در محیط سیمولینک متلب شبیه سازی کرده و سپس عملکرد کنترل کننده ها را با هم مقایسه خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

توربین بادی، کنترل کننده غیرخطی، کنترل مد لغزشی تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.