استفاده از روش کنترل جریان هیسترزیس به منظور کنترل فیلتر اکتیو شنت تحت شرایط تغییر ناگهانی بار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فایزه اسمعیلی

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران

میلاد صمدی شادلو

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بجنورد، ایران

چکیده

وجود بارهای غیرخطی و نامتعادل در شبکه سه فاز، باعث افزایش هارمونیکها و تلفات در شبکه میشود. استفاده از فیلترهای اکتیو و پسیو از جمله روشهای معمول کاهش یا حذف این اثرات میباشد. فیلترهای پسیو در فرکانس خاصی طراحی شده، و هارمونیک معینی را حذف میکند و عیب اصلی آنها، امکان بروز تشدید با امپدانس شبکه معادل متصل به آن، و اندازه بزرگ المانهای آن میباشد. استفاده از فیلتر اکتیو مشکلات فوق را برطرف کرده و علاوه بر حذف هر مولفه هارمونیکی دلخواه به طور مجزا یا همگی با هم، امکان تشدید با شبکه را نیز از بین خواهد برد. از مشکلات اصلی این فیلترها، سرعت پاسخ دینامیکی محدود آنها بوده که پاسخ این فیلتر را به تغییرات ناگهانی بار، کند میکند. در این مقاله اینورتر منبع ولتاژ به عنوان فیلتر اکتیو شنت در یک شبکه سه فاز مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین برای کنترل فیلتر و نیز به منظور حل مشکل پاسخ دینامیکی کند آن، از روش کنترل جریان هیسترزیس استفاده شده و برای تایید روش کنترلی، تغییر ناگهانی بار از حالت نامتعادل به بار هارمونیکی، شبیهسازی شده است. محاسبه جریان های مرجع نیز به روش تیوری توان لحظه ای صورت گرفته است. نتایج شبیه سازی در محیط MATLAB/Simulink تایید کننده قابلیت های کنترل کننده پیشنهادی از نظر سرعت و دقت بالا در کنترل جریانهای شبکه است.

کلیدواژه ها

فیلتر اکتیو شنت، کنترل جریان هیسترزیس، هارمونیک و عدم تعادل جریان، تیوری توان لحظه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.