بهینه سازی مدل تحلیلی قابلیت اطمینان نیروگاه بادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شهسواری

کارشناس ارشد مهندسی برق قدرت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

حسین نجفی

مربی،دانشکده مهندسی گروه برق، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه،

چکیده

امروزه به دلایل زیست محیطی و اقتصادی روند استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه توربینهای بادی به منظور تولید برق در کشورهای مختلف دنیا افزایش یافته است. از طرف دیگر توان تولیدی توربینهای بادی وابسته به سرعت باد بوده و با توجه به عدم قطعیت سرعت باد، توان خروجی این نیروگاه ها متغیر میباشد. این امر بر مسایل مختلف سیستم قدرت از جمله قابلیت اطمینان تاثیر میگذارد. به منظور بررسی تاثیر مزارع بادی بر مطالعات قابلیت اطمینان سیستم قدرت نیاز به یک مدل تحلیلی قابلیت اطمینان میباشد که در این مدل هم خرابی اجزا و هم عدم قطعیت سرعت باد در نظر گرفته میشود. با توجه به اینکه تنوع توان های خروجی مربوط به توربین بادی بسیار زیاد میباشد لازم است به کمک تکنیک خوشه بندی تعداد حالت های مربوط به مدل قابلیت اطمینان این توربین ها کاهش یابد. در این مقاله به منظور تعیین تعداد حالات مناسب برای مدل قابلیت اطمینان مزرعه بادی روش های خوشه بندی مختلف مورد استفاده قرار گرفته و نتیجه میشود که بر اساس معیار متوسط انرژی تعیین نشده روش فازی میانگین مناسبترین روش میباشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی کفایت سیستم قدرت، خوشه بندی فازی میانگین، مدل قابلیت اطمینان، مزارع بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.