ارایه روشی جدید برای جهتیابی در فرکانس 300MHz با استفاده آرایهای از آنتن ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهادر محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه رازی

محمدسجاد بیاتی

استادیار گروه مهندسی برق مخابرات دانشگاه رازی

ستار محمدی

دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

جمال کرماجانی

دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

چکیده

در سالهای اخیر تکنیک جهتیابی در کاربردهای نظامی و غیرنظامی اهمیت خاصی یافته است. در حالت کلی مفهوم جهتیابی عبارت از تخمین پارامترهای سیگنال دریافتی میباشد. مهمترین و بیشترین کاربرد DF* در امور نظامی میباشد و اصولا در هر مرحلهای از امور نظامی که با جنگ الکترونیک ارتباط داشته باشد، جزو اولین مراحل میباشد. ازدیگر کاربردهای آن، میتوان به کاربردهای غیرنظامی مانند تنظیم آنتن های مراکز تلفن همراه، رادیویی و غیره اشاره کرد. جهتیابی توسط آنتن ادکاک دیپل را در تک فرکانس 300 MHZ بررسی کرده سپس تغییرات خطای اندازهگیری زاویه دریافت سیگنال را محاسبه شده و در اثر تغییرات طول، فاصله و قطر آنتن بهدست آورده شده است. درادامه آنتن پیشنهادی که مجموعه ای از 8 آنتن میباشد بررسی خواهد شد. برای کاهش کوپلینگ بین آنتن ها از عناصر پارازیتی که در این مقاله مجموعهای از سلف و خازن ها که مدار معادل باند شکاف الکترومغناطیسی ( EBG ) میباشد استفاده کرده و با بدست آوردن مقادیر ونتایج به این نتیجه خواهیم رسید که عناصر پارازیتی باعث کاهش کوپلینگ بین آنتن ها شده و خطای تشخیص جهت را کاهش میدهند و همچنین عناصر پارازیتی باعث افزایش گین آنتن ها میشود. با توجه به مقادیر بدست آمده در این مقاله ، کاهش مقدار خطا به 0,2درجه در فرکانس 300 مگاهرتز متوجه میشویم که عناصر پارازیتی باعث بهبود خطا و جهت یابی مجموعه شده است.

کلیدواژه ها

EBG ، آنتن های جهت یاب ، عناصر پارازیتی،coupling ،آنتن دیپل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.