بررسی عوامل موثر بر دین گریزی شهروندان شهر شیراز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HSCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرود قایدگیوی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان

روانبخش جهانشاهی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان

زهرا برزگر

دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان

سمیه بخشنده

دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی عوامل دین گریزی در بین شهروندان شهر شیراز است. روش تحقیق در این پژوهش کمی و از نوع پیمایشی بوده و از ابزار پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل شهروندان شهر شرایز بوده و نمونه آماری 300 نفرند که به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شده اند. چارچوب مفهومی این پژوهش را نظریه هایی که حول مفهوم دین خداوند قرار می گیرند و نظریه سکولار شکل داده است. همچنین در این پژوهش ارتباط متغیرهای مستقل محیط، گرایش به آزادی، عدم شناخت، رفتار متناقض مدعیان به دینداری و متغیرهای زمینه ای ( جنس، وضعیت تاهل، شغل، تحصیلات، درآمد، عدم پاسخ به ابهامات) با متغیر وابسته عوامل دین گریزی شهروندان شیرازی مورد آزمون قرار گرفتند که نتایج به دست آمده از آزمون متغیرهای زمینه ای به غیر از ( جنس، وضعیت تاهل، محل سکونت، تحصیلات) نشان می دهد که بین متغیر عدم پاسخ به ابهامات و نوع شغل با دین گریزی شهروندان رابطه وجود دارد. همچنین نتایج به دست آمده از آزمون متغیرهای مستقل با متغیر وابسته با توجه به مقادیر P جدول و نسبت های بحرانی نشان از معنادار بودن ارتباط متغیرهای مستقل با متغیر وابسته پژوهش بود. نتایج به دست آمده از مدل سازی معادله ساختاری پژوهش نشان می دهد که متغیر محیط با ضریب تاثیر 99 درصد بیشترین تاثیر را بر دین گریزی افراد داراست.

کلیدواژه ها

دین گریزی، شهروندان، محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.