بررسی اثر تغییر اقلیم بر روند تغییرات آبدهی چشمه های استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی
  • کد COI اختصاصی: GEOO05_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش شایان

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

هه ریم نقشبندی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژیومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از چالش های پیش روی بشردر قرن حاضر تغییر اقلیم است. تغییر اقلیم و افزایش دمای جهانی اثرات قابل توجهی را بر فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی در سطوح جهانی و منطقه ای گذاشته و تغییرات مشاهده شده و پیش رو فرصتها و چالشهای متعددی را در مسیر اقتصادها و جوامع جهانی قرار داده است به طور کلی تغییر آب و هوا یا اقلیم یکی از پیچیده ترین مشکلاتی است که بشر در حال حاضر و آینده با آن مواجه خواهد بود. در ایران بر اساس نتایج طرح آشکارسازی تغییر اقلیم، در اکثر ایستگاه های ایران روند افزایش دما مشاهده شده است (رحیم زاده، 1382). تغییر اقلیم عبارت است از تغییرات رفتار آب و هوایی یک منطقه نسبت به رفتاری که در طول یک افق زمانی بلندمدت از اطلاعات مشاهده یا ثبت شده در آن منطقه مورد انتظار است (کارآموز و عراقی نژاد، 1384). با توجه به اینکه تاثیر تغییرات اقلیمی بر منابع آب زیرزمینی نسبت به منابع آب سطحی غیرمستقیم و آهسته تر می باشد، پایش وضعیت این منابع و حفظ پایداری آنها تحت تاثیر این تغییرات از اهمیت بالایی برخوردار است. آبهای زیرزمینی یکی از مهمترین و ارزانترین منابع آب به شمار میروند که شناخت صحیح و بهرهبرداری اصولی از آنها میتواند در توسعه پایدار فعالیت های اجتماعی و اقتصادی یک منطقه نقش بسزایی داشته باشد (ایزدی و همکاران، 1387). آسیب پذیری منابع آب و حساسیت آنها در برابر تغییر اقلیم از جمله چالشهایی است که در سالهای اخیر مورد توجه دولتمردان و دانشمندان قرار گرفته است (Hiscock et. al., 2011).

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.