پیشبینی کیفیت رابطه زناشویی براساس کمال طلبی زوجین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF03_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شافعی

گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

کیوان کاکابرایی

استادیار ، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

این پژوهش با هدف پیشبینی کیفیت رابطه زناشویی براساس کمال طلبی زوجین انجام شد، که از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی و از نوع همبستگی بود، جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره در شهر کرمانشاه در سال 1395 بودند، حجم نمونه شامل 100 نفر بود که بصورت در دسترس از میان زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره در شهر کرمانشاه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های کمال طلبی هیل و همکاران(2004) و پرسشنامه کیفیت رابطه زناشویی RDAS بود. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد 83.7 درصد کمال طلبی زوجین توسط کیفیت رابطه زناشویی پیشبینی میگردد و ضرایب غیر استاندارد کمال گرایی -.103 ، تلاش برای عالی بودن -1.348 حساسیت بین فردی -.124 ، ادراک فشار ازسوی والدین 1.179 ، استاندارد های بالا .443 ، هدف مندی -.569 ، نظم و سازمان دهی -.260 بدست آمد. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت احتمالا با کاهش کمال طلبی افراطی در روابط زناشویی می توان به افزایش کیفیت رابطه زناشویی زوجین کمک کرد.

کلیدواژه ها

کیفیت رابطه زناشویی، کمال طلبی، تلاش برای عالی بودن، حساسیت بین فردی، ادراک فشار ازسوی والدین، استاندارد های بالا، هدف مندی، نظم و سازمان دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.