مقایسه خودپایی و هیجان خواهی دانش آموزان دختر ورزشکار و غیرورزشکار در دوره دوم متوسطه شهر تبریز
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ESPCONF03_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 373
نویسندگان
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانش آموخته ی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
علم روانشناسی شاخه ها و رشته های گوناگونی را به خود اختصاص داده است. روانشناسی ورزشی از جمله رشته های کاربردی علم روانشناسی است که تلاش میکند تا با استفاده از اصول روانشناسی، وضعیت ورزشکاران را به سطح مطلوب نزدیک کند. حس رقابت طلبی از سوی افراد، عنصر اصلی رقابت ورزشی در بین ورزشکاران است. مباحثی از قبیل بهداشت روانی، انگیزش ورزشی، خودپایی توانمندی شناختی از سازه های روانشناختی محسوب می شوند که هم در مدیریت ورزشی و هم در روانشناسی کاربرد دارد. هدف اصلی این مقاله مقایسه خودپایی و هیجان خواهی دانش آموزان دختر ورزشکار و غیرورزشکار در دوره دوم متوسطه شهر تبریز است. نمونه آماری پژوهش 083 نفر از ورزشکاران و غیرورزشکاران دانش آموزان یکی از نواحی پنجگانه استان در سال 1031 بودند که با روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند. روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است، به طوری که ورزشکار و غیر ورزشکار بودن به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودپایی اشنایدر و پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که بین ورزشکاران در خودپایی نسبت به غیر ورزشکاران p< 0/005 معنیداری وجود دارد. و بین ورزشکاران و غیرورزشکاران در متغیر هیجان خواهی تفاوت سطح هیجان خواهی در افراد ورزشکاران نسبت به غیر ورزشکاران p< 0/005 معنیداری وجود دارد.کلیدواژه ها
خودپایی، هیجان خواهی، ورزشکاران، غیرورزشکارانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.