ارزیابی میزان رضایت مشتریان از نمایندگی های ایران خودرو و سایپا با استفاده از روش داده کاوی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA10_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی کرم بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

منصور اسماعیل پور

استادیار دانشکده علوم مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

شرکتهای ایران خودرو و سایپا از مهمترین تولید کنندگان کشور می باشند و درصد بالایی از مشتریان داخل کشور را به خود اختصاص میدهند. هدف از انجام این تحقیق سنجش و ارزیابی رابطه بین خدمات پس از فروش این دو شرکت و میزان رضایت مشتریان میباشد .با انجام مطالعات مقدماتی و بررسی های اولیه در خصوص عناصر اساسی خدمات پس از فروش و ویژگی ها ی اساسی یک شبکه موفق خدمات پس از فروش ، سه شاخص اساسی برای ارزیابی خدمات پس از فروش انتخاب شد که عبارتند از: خدمات نمایندگیهای مجاز، تامین قطعات و تضمین بر اساس این شاخص ها فرضیاتی تدوین و بررسی شد . برای جمع آوری نظرات مشتریان در مورد خدمات پس از فروش این شرکت ها پرسشنامه 25 سوالی تهیه شد و این پرسشنامهها در نمایندگیهای مجاز ایساکو و سایپا یدک بین مالکین خودرو های پژو 405و زانتیا توزیع شد . دادههای جمع آوری شده به وسیله پرسشنامه با استفاده از نرم افزار Spss برای هر نوع خودرو و برای هر دو شرکت به طور جداگانه مورد آزمون قرار گرفت. در این بررسی از روش توصیفی- همبستگی استفاده شده است و از آزمون آماری کای دو برای تعیین رابطه و آزمون cramers V برای تعیین شدت همبستگی استفاده شده است . بر اساس آزمون فرضیات ، نتیجه حاصل از فرضیه اول بیانگر این بود که در هر دو شرکت مورد بررسی فرضیه H1پذیرفته شد و در حوزه دو خودروی مورد بررسی در خودرو زانتیا فرضیه H1 پذیرفته و در خودروی پژو 405 فرضیه H1رد شد . نتیجه حاصل از فرضیه دوم و سوم بیانگر این بود که در هر دو شرکت و در هر دو خودروی مورد بررسی فرضیه H1 تایید شد . در پایان بر اساس نتایج آزمون فرضیات، پیشنهاداتی در جهت بهبود موقعیت فعلی خدمات پس از فروش این شرکتها ارایه گردید .

کلیدواژه ها

خدمت، نمایندگی های مجاز، تضمین و رضایت مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.