اثربخشی آموزش تنظیم هیجانی بر کاهش اضطراب، استرس و افسردگی دانش آموزان دختر شاهدپایه نهم شهرستان نکاء

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی دستاورد های جهانی علوم اجتماعی، روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: EJPS01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محترم رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی بهشهر

عبدالعلی یعقوبی

استادیار و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بهشهر

چکیده

دوران نوجوانی، یکی از بحرانیترین دوران زندگی است که با تغییرات متعددی همراه است. تنظیم هیجانی از طریق یادگیری را می توان زیربنای پیشگیری از مشکلات روانی- اجتماعی دانش آموزان دانست.پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر پایه نهم مدارس شاهد شهرستان نکاء بودند که درسال تحصیلی 1395-1396 مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش حاضرشامل 30 نفر از دانش آموزان دختر پایه پرسشنامه استرس ادراک شده در میان 60 نفر از دانش آموزان دختر پایه نهم توزیع شده و سپس 30 نفر از دانش آموزانی که نمرات بالاتری در این پرسشنامه ها کسب به عنوان نمونه انتخاب شده و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. بعد از گمارش تصادفی و تفکیک گروه آزمایش و کنترل، هر دو گروه مورد پیش آزمون قرار گرفتند. گروه آزمایش طی هشت جلسه (دو جلسه در هفته) و هر جلسه 90 دقیقه مورد مداخله قرار گرفتند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. بعد از اتمام دوره، هر دو گروه مجدد مورد ارزیابی (پس آزمون) قرار گرفتند. ابزار گرداوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر، پرسشنامه افسردگی گلدبرگ، پرسشنامه استرس ادراک شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss-21 و با استفاده از روش تحلیل کوواریانس صورت گرفت.نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که آموزش تنظیم هیجانی بر افسردگی و استرس دانش آموزان موثر است. همچنین آموزش تنظیم هیجانی بر اضطراب دانش آموزان موثر نمی باشد

کلیدواژه ها

آموزش تنظیم هیجانی ، کاهش اضطراب، استرس، افسردگی، دانش آموزان دختر ، پایه نهم، شهرستان نکاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.