مقایسه تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات به صورت فازی با تجزیه و تحلیل درخت خطا در بررسی وقوع سوانح شغلی در بیمارستان، مطالعه موردی: بیمارستان تریتا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE
  • کد COI اختصاصی: DMHSE04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسامان هاشمی خیابانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

رضا احتشام راثی

استادیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرید احمدی

استادیار گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی ارومیه

چکیده

تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات به ع نوان یکی از مفیدترین ابزارهای ارزیابی ریسک برای کاهش پتانسیل شکست در سیستم ها، فرآیندها، طرح ها و خدمات است و در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مطالععه مقایسه دو روش آنالیز فازی حالات شکست و اثرات با آنالیز درخت خطا برای مدیریت ریسک ایمنی در بیمارستان است. در این تحقیق، از تیوری فازی و روش های تجزیه و تحلیل حالات شکست و آنالیز درخت خطا برای مدیریت ریسک های ایمنی استفاده گردید. در این مطالعه از تیوری فازی جهت محدودیت های استفاده از کاربرد سنتی تجزیه و تحلیل حالات شکست واستفاده از درخت خطا جهت در دسترس نبودن داده های دقیق آماری استفاده شده است. با استفاده از روش فازی آنالیز حالات شکست و اثرات مقدار عدد اولویت ریسک به دست آمده، با حاصل ضرب پارامترهای احتمال وقوع و شدت اثر ریسک و میزان شناسایی یا کنترل به صورت عدد کریسپ، عدد اولویت ریسک به دست آورده می شود. در نهایت عدد فازی به دست آمده برای اعداد اولویت ریسک، فازی زدایی می شوند. برای هر یسک درخت خطای جداگانه ای ترسیم گردید و با استفاده از رویکرد پیشنهادی به ارزیابی ریسک های ایمنی و علل ریشه ای ریسک ها پرداخته شد. پس از جمع بندی نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل مراحل قبلی، رتبه بندی هریک از ریسک های اصلی انجام گرفت و سپس اقدامات اصلاحی جهت پیشگیری و کاهش حوادث ارایه گردید.

کلیدواژه ها

آنالیز فازی حالات شکست و اثرات، تجزیه وتحلیل درخت خطا، ایمنی شغلی در بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.