تولید داده آزمون ساختاری با استفاده از الگوریتم بهینه سازی غذایابی باکتری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG02_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن میرحسینی

دانشجوی دکتری مهندسی نرم افزار، دانشگاه شهید بهشتی تهران

حسن حقیقی

عضو هییت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی تهران

محمدرضا علی پور

دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

استفاده نمودن از داده های آزمون مناسب تاثیر به سزایی در بالا بردن توانایی کشف خطای آزمون نرم افزار دارد. در سالهای اخیر شاهد افزایش علاقه مندی به استفاده از روشهای مبتنی بر جستجو در خودکارسازی فرآیند تولید داده آزمون هستیم. در روشهای آزمون مبتنی بر جستجو از الگوریتمهای فراابتکاری برای یافتن دادههای آزمونی مناسب استفاده میشود به نحوی که بتوانند ضمن بیشینه نمودن اهداف آزمون، هزینه انجام آزمون را کمینه نمایند. الگوریتم بهینه سازی غذایابی باکتری یکی از جدیدترین الگوریتم های فراابتکاری است که تاکنون به طور موفقیت آمیزی در زمینه های مختلف بکار گرفته شده است. در این مقاله از الگوریتم غذایابی باکتری جهت تولید خودکار داده آزمون با هدف پوشش انشعابات برنامه استفاده نمودهایم. جهت ارزیابی روش پیشنهادی آنرا بر روی هفت برنامه محک استاندارد اعمال نموده و از معیارهای اثربخشی دادههای آزمون و کارایی روش تولید داده آزمون برای ارزیابی و مقایسه آن با روشهای دیگر استفاده نمودیم. نتایج آزمایشات انجام گرفته نشان از برتری الگوریتم پیشنهادی نسبت به الگوریتم ژنتیک در هر دو معیارها دارد. ضمن اینکه روش پیشنهادی از نظر معیار اثربخشی دادههای آزمون در بیشتر موارد بهتر از الگوریتمهای ازدحام ذرات و کلونی مورچه بوده و در معیار کارایی، عملکردی قابل مقایسه با این دو الگوریتم دارد.

کلیدواژه ها

آزمون نرم افزار، تولید داده آزمون، الگوریتم بهینه سازی غذایابی باکتری، الگوریتم فراابتکاری، پوشش انشعاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.