بررسی یک سیستم سرماساز در واحدبازیابی اتیلن جهت کاهش مصرف انرژی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی،مهندسی شیمی و نفت
- کد COI اختصاصی: CMRCE05_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 480
نویسندگان
گروه مهندسی شیمی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
انرژی یک فاکتور هزینه بسیار مهم در صنایع شیمیایی بوده که در صنعت پتروشیمی نسبت به دیگر زیر شاخه های صنایع شیمیایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. صنعت پتروشیمی 70 درصد از هزینه های صنایع شیمیایی در سوخت و 40 درصد از مصارف برق را عهده دار می باشد. بهبود بهره وری انرژی یک راه مهم برای کاهش هزینه ها و افزایش درآمد قابل پیش بینی، به ویژه زمانی که نوسانات قیمت انرژی بالاست، می باشد. برای شروع و اقدام به بهینه سازی مصرف انرژی نیازی به بودجه و هزینه های کلان نیست. در مرحله اول کافی است کمی به تاسیسات و تجهیزات در حال کار در واحد تولیدی دقت شود و نسبت به چگونگی عملکرد آن ها بازنگری صورت گیرد؛ تحلیل اکسرژی را بهکار برده وکلا0 نسبت به بهبود عملیات بهر هبرداری اقدام شود. در این تحقیق با استفاده از معادلات ترمودینامیکی بررسی هایی را در جهت کاهش اتلاف انرژی در واحد بازیافت اتیلن انجام داده ایم. در واحد بازیابی اتیلن برای تامین سرما در Cold Box از توربواکسپندر استفاده نموده اند و برای موارد اضطراری و مواقعی که توربواکسپندر درسرویس نمی باشد شیر فشارشکن ژول تامسون را تعبیه نموده اند. از آنجایی که میزان%23/1 از اتلاف انرژی واحد مربوط به این بخش مییاشد بنابراین بررسی ها در این تحقیق به این قسمت معطوف شده و تحلیل ها در حالتهایی صورت گرفته است که تنها توربواکسپندر و یا شیرفشارشکن در سرویس باشد و در بررسی های سوم و چهارم مواردی را در نظر گرفته شده که توربواکسپندر و شیر فشارشکن همزمان و بحالت های موازی یا سری در سرویس قرار بگیرند. تمامی این موارد در نرم افزار Aspen Plus شبیه سازی شده است؛ که از آنها نتیجه گرفته می شود ، درحالتی که هردو دستگاه بصورت موازی و همزمان در سیستم قرارگیرند کمترین اتلاف اکسرژی و نیز کمترین اختلاف انتالپی را داریم که خود نشان دهنده حالتی ایده ال و بهینه به لحاظ برگشت پذیری بیشتر فرآیند میباشدکلیدواژه ها
انرژی، آنتالپی، آنتروپی، بازیابی اتیلن، سرماسازیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.