انتساب ماموریت با روشهای فرااکتشافی و معیارهای کیفیت ردیابی چند هدفی در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره توکلی

گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات ، دانشکده علوم، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمان ، ایران

حمید میروزیری

استادیار گروه کامپیوتر، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

چکیده

شبکه های حسگر بیسیم امروزه در کاربردهای مختلفی به کار گرفته می شوند آنچه این شبکه ا را مورد توجه بیشتری قرار می دهد قابلیت های کلیدی همانند انعطاف در توزیع و نوع کاربرد است امروزه بسیاری از کاربردهایی که مدیریت بازدهی شبکه های حسگر را مهمتر می کند کاربردهای نظیر کاربردهای نظامی و حساس است. با وجود پیشرفت های صورت گرفته در این نوع شبکه ها، گره های حسگر به دلیل تعداد زیاد، اندازه کوچک و روش قرارگیری اقتضایی، هنوز هم برای تامین انرژی خود، متکی به باتری هایی با توان اندک می باشند. همچنین از آن جایی که کارایی شبکه های حسگر به شدت به طول عمر شبکه و پوشش شبکه ای آن بر اساس ردیابی برای رسیدن به هدف ها وابسته است، بنابراین لحاظ نمودن الگوریتم های ذخیره انرژی در طراحی شبکه های حسگر با عمر طولانی، در بحث کیفیت رد یابی سیستم بسیار اهمیت دارد. امروزه روش های مدیریت پویای توان که به کاهش مصرف انرژی شبکه های حسگر بعد از طراحی و قرارگیری آن ها می پردازند، از بالاترین اهمیت برخوردار می باشند. در سال های اخیر برای مدیریت پویای توان، توجه به ابزارهای هوشمند و توانمندی نظیر, الگوریتم های فراابتکاری رونق چشم گیری یافته است. ما نیز در این تحقیق بر آنیم تا با استفاده از تابع هزینه جدیدی راه حلی کارا برای بهینه سازی کیفیت ردیابی و همینطور حداکثر سازی پوشش در شبکه های حسگر بی سیم ارایه دهیم و سپس به وسیله الگوریتم های فراابتکاری(ژنتیک) و شبکه عصبی این تابع هزینه را به شکلی بهینه حل نماییم.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم, کاهش انرژی, افزایش عمر, بهبود عملکرد ردیابی، الگوریتم شبکه عصبی و ژنتیک(فراابتکاری)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.