طراحی و بررسی روش های تخمین کانال MIMO-OFDM با استفاده از سیگنال های آموزشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خزلی

دانشجوی کارشناسی ارشد , گروه برق ، دانشکده فنی مهندسی ، واحد تهران مرکز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

ناهید اردلانی

استادیار گروه برق ، دانشکده فنی مهندسی ، واحد تهران مرکز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

چکیده

در این مقاله به مطالعه ی روش های تخمین کانال مبتنی بر سیگنال های آموزشی پرداخته ایم و ضمن معرفی ساختار-های مختلف سیگنال های آموزشی، به تشریح روش های مختلف تخمین کانال پرداخته ایم. جهت بهره بردن از مزایای سیستم های MIMO-OFDM به اطلاعات حالت کانال در گیرنده نیاز داریم که این مهم با استفاده از الگوریتم های مختلف تیوری تخمین محقق می شود. ترکیب این دو تکنیک مذکور با توجه به مزیت های هر یک امکان دستیابی به یک شبکه ی مخابراتی با نرخ داده ی بالا و پوشش وسیع را فراهم نموده است. عملکرد الگوریتم های مختلف تخمین کانال را به صورت تحلیلی و هم با استفاده از شبیه سازی های کامپیوتری بر روی شرایط مختلف کانال اعم از محوشدگی سریع و آهسته نشان داده و مزایا و معایب هر یک را بر شمرده ایم. در انتها الگوریتمی را برای بهبود عملکرد تخمین کانال برای کانال محوشدگیtwo-ray که یکی از متداول ترین و پرکاربردترین مدل های کانال مخابراتی می باشد پیشنهاد داده ایم که عملکرد آن چه به صورت تحلیلی و چه با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری آنالیز شده است و نشان داده ایم با استفاده از این الگوریتم بدون نیاز به اطلاعات آماری کانال نظیر ماتریس خودهمبستگی آن، عملکرد به مراتب بهتری نسبت به الگوریتم Liبدست می آید.

کلیدواژه ها

تکنیک MIMO، تکنیک OFDM، تخمین کانال، کانال محوشدگیtwo-ray

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.