الگوریتم ماشین یادگیرنده جهت کشف پولشویی در بانک ملی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شاکری بهبهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشکده مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیک، ایران

مهدی صادق زاده

استادیار، گروه هوش مصنوعی ، دانشکده فنی و مهندسی کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد واحد ماهشهر، ایران

چکیده

در این پژوهش، برای جلوگیری و کشف پولشویی ابتدا روش های مختلف انتخاب ویژگی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن روش جدیدی برای انتخاب ویژگی های موثر در کشف پولشویی با استفاده از الگوریتم آتوماتای یادگیر سلولی در سه مرحله استفاده شده است. در مرحله اول استخراج الگو با استفاده از جفت ویژگی ها به روش گراف کامل انجام می شود، در مرحله دوم الگوهای استخراج شده با آتوماتای یادگیر سلولی بر اساس نرخ تاثیر ویژگی ها آموزش و طبقه بندی می شوند و در مرحله سوم انتخاب ویژگی بهینه بر اساس نرخ تاثیر ویژگی ها انجام می شود، انتخاب ویژگی های موثر با روش پیشنهادی سبب افزایش دقت در طبقه بندی داده ها جهت کشف پولشویی می شود.برای مقایسه و ارزیابی طرح پیشنهادی از مجموعه داده های بانک ملی ایران که در نرم افزار مطلب پیاده سازی شده، با روش های دیگر مقایسه شده است، که میزان دقت دسته بندی روش پیشنهادی آتوماتای یادگیر سلولی(CLA) برای کشف پولشویی 94.19 درصد و زمان اجرای آن 263.32 ثانیه است که نسبت به روش های ذکر شده میزان دقت طبقه بندی بالاتری در کشف پولشویی دارد.

کلیدواژه ها

انتخاب ویژگی، آتوماتای یادگیر سلولی، ماشین یادگیرنده، کشف پولشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.