زمانبندی گردش کار در محیط ابر بر روی ماشینهای مجازی با استفاده از الگوریتم ترکیبی زنبور عسل و جستجوی ممنوعه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نینا مقدمی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی۱، واحد تبریز، واحد علوم و تحقیقات تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

احمد حبیبی زادنوین

دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی۱، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

محاسبات ابری به برنامه ها و سرویس هایی اشاره دارد که بصورت توزیع شده اجرا می شوند و از منابع مجازی استفاده می-کند. زمانبند کار، فرایند نگاشت کارها به منابع در دسترس بر پایه نیازمندی ها و ویژگی کارها است. در محیط محاسبات ابری هر کاربر ممکن است برای اجرای هر کار، با صدها منابع مجازی روبرو شود. در این صورت تخصیص کارها به منابع مجازی توسط خود کاربر غیر ممکن می باشد. از این رو مسیله زمانبندی کار در رایانش ابری، یک مسیله مهم وچالش برانگیز و از رده مسایل NP محسوب می شود. همچنین زمانبندی ماشین های مجازی یکی از چالش های مهم روش های کاهش مصرف انرژی در ابر است. مساله اصلی این پژوهش مدیریت زمانبندی کارهای انجام شده توسط ماشینهای مجازی در محیط ابر با استفاده از الگوریتم زنبور عسل می باشد. در این پژوهش الگوریتم زمانبندی بر طبق الگوریتم ترکیبی زنبور عسل مصنوعی و الگوریتم ممنوعه، منابع ابری به عنوان منابع غذایی زنبورهای عسل محسوب می شوند که الگوریتم ممنوعه با انجام جستجو و اعمال محدودیتهایی برمنابع شایسته بدست آمده از الگوریتم زنبور عسل جواب بهینه را در اختیار قرار می دهد. الگوریتم ترکیبی زنبور و الگوریتم ممنوعه به عنوان الگوریتم زمانبندی اختصاص این منابع برای پردازش کارها مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به جستجو این منابع با در نظر گرفتن پارامترهای انتخاب شده، توسط الگوریتم ترکیبی زنبورعسل و الگوریتم ممنوعه منابع مناسب برای هر کار در نظر گرفته می شود. در این پژوهش روش پیشنهادی با استفاده از محیط متلب پیاده سازی شده است و نتایج آزمایشات نشان می دهد که میزان مصرف انرژی روش پیشنهادی در مقایسه با روشهای قبلی بهبود یافته است.

کلیدواژه ها

محاسبات ابری، زمانبند کار، مصرف انرژی، ماشین های مجازی، جستجوی ممنوعه، زنبور عسل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.