روش های خوشه بندی تصاویر بر اساس موقعیت جغرافیایی جهت تعیین مکان و مسیرهای گردشگری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP02_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارال کلاه کج

گروه کامپیوتر، واحد سوسنگرد، دانشگاه آزاد اسلامی، سوسنگرد، ایران عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی

زینب حیدری

گروه کامپیوتر، واحد اهواز، آموزشکده فنی دختران، اهواز، ایران

چکیده

به طورکلی سفر کاری بسیار وقت گیر است و با توجه به اقدامات سفر و فقدان ابزار مناسب برای برنامه ریزی این کار به مراتب سخت تر می شود. برنامه ریزی سفر قبل از اقدام به سفر، امکان بازدید بهتر و بیشتری از مکان ها را به شخص می دهد. در برنامه ریزی گردشگری عوامل متعدد و متنوعی دخیل هستند که ازجمله ی آن می توان به مدیریت زمانی و انتخاب جاذبه های گردشگری مطابق با علایق شخص اشاره نمود. در سال های اخیر فعالیت کاربران در شبکه های اجتماعی افزایش یافته است؛ به طوری که گردشگران در هنگام سفر عکس های خود را در شبکه های اجتماعی مانند فلیکر، توییتر، فیس بوک و... به اشتراک می گذارند. پلت فرم موجود در چنین شبکه هایی امکان افزودن اطلاعات کمکی در مورد تصاویر مانند زمان اخذ تصویر، مکان تصویر، دوربین و... را در اختیار کاربران قرار می دهد. یک راه برای گردشگران استفاده از اطلاعات چنین شبکه هایی است که بتوانند مکان های جذاب گردشگری را یافته و بازدید از آن مکان ها را در برنامه سفر خود قرار دهند. با توجه به حجم بالای تصاویر به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی و وجود نویز در داده ها، یافتن مناطق گردشگری موردعلاقه کاربران کاری مشکل است. یک رویکرد جهت کاهش این مشکلات خوشه بندی تصاویر بر اساس اطلاعات جغرافیایی آن ها است که منجر به تعیین مناطق گردشگری خواهد شد. در این تحقیق روش های خوشه بندی و کارهای انجام شده جهت تعیین مکان و مسیرهای گردشگری را با استفاده از تصاویر گردشگری که در شبکه های اجتماعی توسط کاربران به اشتراک گذاشته می شوند، موردبررسی قرار می دهیم. این امر سبب می شود گردشگران مکان های موردعلاقه خود را یافته و مسیر سفر خود را به صورت دقیق و مناسب تری برنامه ریزی نمایند.

کلیدواژه ها

خوشه بندی، موقعیت جغرافیایی، برنامه ریزی گردشگری، کاوش مسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.