تاثیر ورمی کمپوست و سولفات آهن بر جذب فسفر ، کلسیم و منیزیم توسط ریشه اسفناج (L. Spinacia oleracea)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،دامی منابع طبیعی محیط زیست گردشگری روستایی و گیاهان دارویی کشورهای اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ASACONF01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 893
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا ولیزاده

دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

حبیب الله نادیان

استاد، گروه خاکشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

نفیسه رنگزن

استادیار، گروه خاکشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

مختار حیدری

دانشیار گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و سولفات آهن بر جذب فسفر، کلسیم و منیزیم توسط گیاه اسفناج، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه سطح سولفات آهن (0، - 40 و 80 کیلوگرم در هکتار) و سه سطح ورمی کمپوست (0، 5 و 10 درصد وزنی) و سه تکرار در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان به اجرا درآمد. طبق نتایج اثرمتقابل ورمی کمپوست و سولفات آهن بر فسفر و منیزیم معنی دار شد در حالی که در کلسیم فقط اثر ساده ورمی کمپوست معنی دار شد. بیشترین غلظت کلسیم، فسفر و منیزیم در تیمار 10 درصد ورمی کمپوست به دست آمد. به دلیل اثرات آنتاگونیسمی فسفر و آهن کمترین غلظت فسفر در تیمار دارای 80 کیلوگرم در هکتار سولفات آهن و بدون کاربرد ورمی کمپوست بود. در سطح 10 درصد ورمی کمپوست ، کاربرد سولفات آهن در سطح 80 کیلوگرم در هکتار، غلظت منیزیم ریشه را در مقایسه با کاربرد 40 کیلوگرم در هکتار سولفات آهن و تیمار شاهد بطور معنی داری افزایش داد. بنابراین مصرف ورمی کمپوست در کنار سولفات آهن به ایجاد شرایط مطلوب جهت جذب عناصر غذایی کمک می کند.

کلیدواژه ها

ورمی کمپوست، سولفات آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.