اثر تجویز خوراکی مکمل های لوامیزول و ساپونین کوییل آ بر بازماندگی لارو قزل آلی رنگین کمان در برابر لکتوکوکوس گارویه آ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،دامی منابع طبیعی محیط زیست گردشگری روستایی و گیاهان دارویی کشورهای اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ASACONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن علی

دانشجوی دکترای بهداشت آبزیان، گروه بهداشت آبزیان ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز

پریا اکبری

استادیار، دکترای رشته شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

مصطفی اخلاقی

استاد، دکترای بهداشت و بیماری های آبزیان، گروه بهداشت آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز

چکیده

تحقیق حاضر، به منظور بررسی اثر سطوح غذایی لوامیزول و ساپونین کوییل آ بر بازماندگی لارو قزل آلای رنگین کمان در برابر لاکتوکوکوس گارویه آ صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 210 قطعه لارو قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 1/0±135/0 گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 7 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) تقسیم شدند و به ترتیب با رژیم های غذایی حاوی 0، 125، 250 و 500 میلی گرم لوامیزول در هر کیلوگرم غذا و 50، 100 و 200 میلی گرم ساپونین کوییل آ در هر کیلوگرم غذا به مدت 30 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. سپس به مدت 1 الی 2 دقیقه در مجاورت با باکتری لاکتوکوکوس گارویه آ با غلظت 10 (9)1x سلول در هر میلی لیتر به روش غوطه وری قرار گرفتند و بعد از یک هفته تلفات لاروها شمارش شد. نتایج حاصله نشان داد که رژیم های حاوی لوامیزول و ساپونین کوییل آ با غلظت های مختلف کاهش معنی داری در تلفات بعد از مواجهه با باکتری لاکتوکوکوس گارویه آ در مقایسه با شاهد نشان دادند (P< 05/0). کمترین میزان تلفات در تیمارهای حاوی 250 میلی گرم لوامیزول بر کیلوگرم غذا و 200 میلی گرم ساپونین کوییل آ بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 250 میلی گرم لوامیزول و 200 میلی گرم ساپونین کوییل آ بر کیلوگرم جیره غذایی لارو قزل آلای رنگین کمان به منظور بهبود بازماندگی لارو در برابر باکتری لاکتوکوکوس گارویه آ پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

قزل آلی رنگین کمان، لکتوکوکوس گارویه آ، بازماندگی، لوامیزول، ساپونین کوییل آ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.