استفاده از فناوری MAS در اصلاح درختان و درختچه های جنگل های ارسباران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی صیانت و حفاظت از جنگلهای ارسباران
- کد COI اختصاصی: ARASBARAN01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
چکیده
در جنگلهای ارسباران منابع سرشاری از ژرمپلاسم گونه های درختی و درختچه ای وجود دارد. بنابراین، می توان از این منابع عظیم به خوبی برای اصلاح درختان و درختچه ها با اهداف حفاظتی و حمایتی استفاده کرد. ولی در طرح های اصلاح درختان جنگلی نمیتوان بر اساس خصوصیات ظاهری در مراحل اولیه رشد درختان جنگلی، خصوصیات درختان بالغ را به خوبی پیشبینی کرد و ارزیابی کامل به روش سنتی به زمان زیادی نیاز دارد. علاوه بر این، کاهش هزینه ها از طریق کاهش یا حذف برخی از کارها از قبیل انجام آزمون های نتایج و نگهداری آنها همواره مورد توجه بوده است. از طرف دیگر، رویش و حجم تنه، مشخصه های چوب و مقاومت به آفات و بیماری ها صفات مهمی هستند که همواره اصلاح آنها مورد توجه و علاقه اصلاحگران درختان جنگلی بوده است. به رغم اینکه با استفاده از روشهای کلاسیک اصلاحی بازده ژنتیکی از گزینش برای این صفات حاصل شده است، اما فناوری MAS (گزینش به کمک نشانگر) از پتانسیل مطلوبی برای ارتقای بازده ژنتیکی و کوتاه کردن فواصل نسل ها برخوردار است. بنابراین، در اینجا به بررسی مفاهیم MAS (گزینش به کمک نشانگر) و سپس به بحث درباره انواع مختلف این گزینش یعنی گزینش غیر مستقیم مبتنی بر نشانگر های مرتبط با لوکوس های صفات کمی و گزینش مستقیم مبتنی بر ژن های رمز کننده صفات هدف پرداخته شده است.کلیدواژه ها
گزینش به کمک نشانگر، درختان جنگلی، بازده ژنتیکیمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.