بررسی سیر تحولات صنعت گردشگری تا پیدایش ژیومورفوتوریسم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: AETCONF05_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 783
نویسندگان
استادیار دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان،
استادیار، مدرس موسسه آموزش عالی البرز
کارشناس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی، دانشکده کویرشناسی، دانشگاه سمنان
چکیده
صنعت گردشگری در بعد جهانی، از اواخر دهه ی 1960 ، رشد چشمگیری یافت و در عصر کنونی از جمله عوامل موثر در توسعهی تعاملات بین المللی به شمار میآید و نقش عمده ای در اقتصاد جهانی به عهده دارد. این صنعتسومین صنعت جهان پس از نفت و اتومبیل است. ژیومورفوتوریسم، شاخهای است از اکوتوریسم و رویکردی نوین در جهت ارایه ی جاذبه های گردشگری که به مطالعهی ژیومورفوسایتها میپردازد. ژیومورفوسایت نیز، مفهوم جدیدی است که به ادبیات گردشگری راه پیدا کرده و بر شناخت مکانهای ویژه ی ژیومورفولوژیکی که دارای ارزشهای اکولوژیکی، زیبایی، علمی، اقتصادی و فرهنگی هستند، اصرار دارد. به طور اساسی مقصود از طرح چنین مفاهیمی، شناسایی لندفرمهایی است که دارای اهمیت ویژه در درک ساختار ژیومورفولوژیک یک منطقه باشند. روش مطالعه به صورت اسنادی است. هدف از تحقیق پیش رو، بررسی سیر تحولات صنعت گردشگری تا ظهور توجه به گردشگری طبیعی است. از جمله ی این تحولات ژیومورفوتوریسم بوده است. این شاخه از گردشگری به بررسی ویژگی های ژیومورفولوژیکی و زمین شناسی یک لندفرم میپردازد. نتایج نشان داد، جاذبهها و توانمندیهای ژیومورفوتوریسم هر منطقه، از سرمایه های منحصر به فرد آن محسوب میشوند؛ لذا شناسایی، طبقه بندی و برنامه ریزی برای آن به منظور توسعه ی گردشگری علمی، از اهمیت بالایی برخوردار است.کلیدواژه ها
صنعت گردشگری، سیر تحولات، ژیومورفوتوریسممقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.