بررسی و تعیین نیروی کششی جهت برداشت مکانیکی گل زعفران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF05_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره پورجعفر

عضو هیات علمی مجنمع آموزش عالی سراوان

چکیده

با توجه به قیمت بالای زعفران و تولید بیش از 90 درصد آن در ایران هر گونه مطالعه در جهت پیشرفت در زمینه برداشت مکانیکی و افزایش کیفیت این محصول می تواند ارز آوری خوبی برای کشور به همراه داشته و منطقی و اقتصادی به نظر می رسد. برداشت مکانیکی زعفران نیازمند تعیین نیروی مورد نیاز برای چیدن گل زعفران می باشد. از این رو نیروی جداسازی گل زعفران در 3 مزرعه مختلف و در هر مزرعه برای 10 گل توسط نیروسنج اندازه گیری شد، نتایج نشان داد میانگین نیروی لازم جهت چیدن گل زعفران حدود 0/8 N می باشد. نیروی چیدن برگهای سوزنی زعفران نیز به همین ترتیب در 3 تکرار برای مزارع 2 و 6 ساله انجام پذیرفت. نتایج نشان داد این نیرو به چند عامل: نوع آب آبیاری ، خاک مزرعه و عمر مزرعه زعفران بستگی دارد ولی به طور کلی در سال دوم در حدود 3 N و در سال ششم به 8 N می رسد

کلیدواژه ها

برداشت زعفران، مکانیزاسیون برداشت زعفران، نیرو سنج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.