سنجش عملکرد سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای براساس مدل EFQM

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نقش حسابداری،اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: AEMCNF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی محمدی

استادیار دانشگاه مازندران

سیده شادی امامیان شیراز

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محمود آباد

چکیده

ارزیابی عملکرد سازمان به طور جامع و در خور اعتماد همواره یکی از دغدغه های اصلی ذینفعان و مدیران سازمان میباشد. زیرا ارزیابی عملکرد می تواند باعث آگاهی از میزان پیشرفت در بهبود عملکرد هر سازمان به ویژه واحد های خدماتی گردد، و در نتیجه، انگیزه و فرصت لازم برای ارتقاء کیفیت عملکرد ساختارهای خدماتی و یا تولیدی را ایجاد نماید. رویکرد اعطاء جوایز ملی کیفیت و سرآمدی سازمان بر این واقعیت تاکید دارد که بقا در رقابت جهانی، مستلزم بهبود عملکرد در مقیاس جهانی است.مدل تعالی سازمانی EFQM به عنوان یک ابزار فراگیر و نگرش جامع به تمامی زوایای سازمانها، به کمک مدیران می آید تا آنها را در شناخت دقیق تر سازمان تحت امر خود یاری نماید.پژوهش انجام شده بر این اساس پایه گزاری شده است ،تا عملکرد سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور که زیرمجموعه ای از وزارت راه و شهرسازی می باشد را بر مبنای حوزه های توانمند ساز ها و نتایج مدل EFQM ،مورد ارزیابی قرار دهد و زمینه های قابل بهبود را در آنها شناسایی نماید .این پژوهش و هدف پیش رو، با روش تحقیق توصیفی از نوع زمینه یابی انجام گردیده است و جامعه آماری آن شامل معاونین ،رییس گروه ها و کارشناسان مسیول سازمان راهداری و حمل و نقل جاد ای ،به تعداد 64 نفر و به صورت سرشماری بوده اند. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استاندارد EFQMاستفاده شده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی بهره گرفته شده است.نتایج تحقیق نشان داده است،که در مجموع سازمان توانسته است در حوزه توانمند سازها به 49% و در حوزه نتایج به 42% از اهداف و نتایج مطرح شده در مدل EFQM دست پیدا کند.

کلیدواژه ها

مدل تعالی سازمان EFQM ، ارزیابی عملکرد ، حوزه توانمندسازها ، حوزه نتایج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.