رابطه بین هموارسازی سود، مسیولیت اجتماعی و ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_745
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا غلامی جمکرانی

استادیار گروه حسابداری، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

محمد رضا اصغری

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

چکیده

هموارسازی سود می تواند از طریق انتخاب های حسابداری منجر به بهبود یا تحریف اطلاعات سود واقعی شود. مدیران روند سود کم نوسان را ترجیح می دهند و هموارسازی باعث کاهش ریسک آن ها می شود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که شرکت هایی که مسیولیت پذیری اجتماعی بالا دارند در ارتباط با مدیریت سود و گزارشگری مالی در مقایسه با دیگر شرکت ها به نحو متفاوتی عمل می کنند. سود گزارش شده شرکت های که مسیولیت اجتماعی بالایی دارند، بیشتر به ارزش مرتبط می باشد. بنابراین در این تحقیق ارتباط مسیولیت اجتماعی شرکت ها در تعامل با هموارسازی سود با ارزش شرکت ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای اندازه گیری مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت ها، از معیارهای موسسه ی آمریکایی معروف به کا.ال.دی که هر ساله سازمان ها را بر اساس معیارهای اجتماعی و زیست محیطی رتبه بندی می کند و همچنین برای اندازه گیری هموارسازی از مدل کوتاری2005 و برای اندازه گیری ارزش شرکت از کیوتوبین استفاده شده است. از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به عنوان جامعه آماری تعداد60 شرکت با توجه به ویژگی های تحقیق انتخاب شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد هموار سازی سود توسط شرکت هایی با مسیولیت پذیری اجتماعی بالا ارتباط بیشتری با ارزش شرکت دارد. این مطلب نشان دهنده مفید بودن مسیولیت اجتماعی شرکت به عنوان عاملی است که کیفیت سود را افزایش می دهد و با ارزش شرکت مرتبط است. بنابراین مدیران با افزایش میزان افشا در زمینه عملکرد اجتماعی و با افزایش کیفیت سود موجب افزایش ارزش شرکت می شوند.

کلیدواژه ها

مسیولیت پذیری اجتماعی، هموارسازی سود، ارزش شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.