بررسی اثر حاکمیت شرکتی بر عملکرد و تنگناهای مالی بر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_598
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن الماسی

استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

حجت اله موسی پور

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

فهمیه بهگو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی- مدیریت مالی دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

چکیده

حاکمیت شرکتی، فرآیند نظارت و کنترل عملکرد مدیران شرکت است به گونه ای که متضمن منافع سهامداران و ذینفعان باشد. انتخاب یک راهبری شرکتی مناسب می تواند از ورود شرکت به تنگناهای مالی جلوگیری نموده و همچنین عملکرد مالی آن را بهبود دهد. بررسی پیشینه های مرتبط تحقیق نشان می دهد که مطالعات محدودی وجود دارد که بطور همزمان اثرات حاکمیت شرکتی را بر تنگناهای مالی و عملکرد مالی مورد بررسی قرار داده باشند. بنابراین هدف این مطالعه بررسی ارتباط حاکمیت شرکتی بر عملکرد و تنگناهای مالی می باشد. جامعه آماری مطالعه حاضر، 100 شرکت برتر پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1389 الی 1393 است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره و نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین مالکیت نهادی، مالکیت دولتی، مالکیت مدیریتی، تمرکز مالکیت، استقلال هییت مدیره و نوع حسابرسی شرکت و درماندگی مالی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. بعلاوه نتایج این مطالعه نشان بین مالکیت مدیریتی، نوع حسابرسی شرکت، مالکیت دولتی، مالکیت نهادی و بازده دارایی ها رابطه معکوس و معنادار دارد. همچنین نتایج این مطالعه نشان می دهد که بین مالکیت دولتی و بازده دارایی ها، تمرکز مالکیت و بازده دارایی ها، بین استقلال هییت مدیره و بازده دارایی ها، بین مالکیت مدیریتی و بازده حقوق صاحبان سهام، بین تمرکز مالکیت و بازده حقوق صاحبان سهام رابطه مثبت و معنی داری وجود ندارد. این مطالعه با بررسی همزمان اثرات حاکمیت شرکتی برعملکرد و درماندگی مانده در بین 100 شرکت برتر ایرانی در بازه ذکر شده سعی کرد یافته های جدیدی را برای مجامع علمی و دست اندرکاران اجرایی به ارمغان آورد. بنابراین، نتایج این تحقیق قابل استفاده برای سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان و تحلیلگران و تمام افراد و سازمان هایی است که به نوعی با فعالیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار درگیر هستند.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، عملکرد مالی، تنگناهای مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.