تاثیر رویکرد مدیریتی تکریم نیروی کار متخصص صنعتی بر کاهش فرار مغزها مورد مطالعه: گروه کارخانجات زیتون ارشیا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_497
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا صدیقیان

گروه مدیریت صنعتی، واحد کرج، موسسه عالی فارابی، کرج، ایران

علیرضا ربیع

مدرس گروه مدیریت صنعتی، واحد کرج، موسسه عالی فارابی، کرج، ایران

چکیده

معضل فرار مغز ها یکی از پدیده هایی است که به عنوان یکی از مخرب ترین آسیب اجتماعی گریبان گیر کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. یکی از عوامل اصلی فرار مغزها در ایران، عوامل داخلی از جمله، مشکلات آموزشی، سوء مدیریت و نیز کمبود توسعه اقتصادی است. با توجه به اینکه سهم قابل توجهی از نیروی کار متخصص در بخش صنعت فعال است، لذا بررسی پدیده ی فرار مغزها در این بخش و به طور ویژه تمرکز بر تاثیر مدیریت در بخش صنعت بر نگهداری نیروی کار و کاهش فرار مغزها دارای اهمیتی دو چندان است. هدف تحقیق یافتن راهکار کاهش فرار مغزها با رویکرد مدیریتی تکریم نیروی کار متخصص صنعتی است. روش پژوهش از نوع توصیفی و کاربردی است. جامعه آماری مدیران صنایع تولیدی فرآورده های زیتون گروه کارخانجات زیتون ارشیا انتخاب شده که تعداد آنها 45 نفر است. برای نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد که تعداد نمونه 40 نفر محاسبه گردید. برای گردآوری داده های میدانی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی و روایی آن از طریق نظر سنجی از متخصصان و استادان و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و فرمول لاوشه تایید و تعیین شد. برای استخراج و تحلیل داده های پرسشنامه از روش مدلسازی معادلات (SEM-PLS) و نرم افزار PLS Smart 2 استفاده شده است. یافته های آماری فرضیه پژوهش را که بین رویکرد مدیریتی تکریم نیروی کار متخصص صنعتی و کاهش فرار مغزها رابطه معنی دار و مثبتی وجود دارد تایید نمود. یافته های این تحقیق می تواند در روشن شدن اثر مدیریتی تکریم نیروی کار بر میزان خروج فرار مغزها و ارایه راهکارهایی در این خصوص بویژه در بخش صنعت راهگشا باشد.

کلیدواژه ها

فرار مغزها، مدیریت صنعتی، نیروی متخصص، شناسایی نخبگان، رویکرد مدیریتی، تکریم نیروی کار، گروه کارخانجات زیتون ارشیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.