تاثیر تسهیم دانش بر تبدیل سازمانی به سازمان یادگیرنده (مورد مطالعاتی: اداره گاز شهر زنجان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده علیپور

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

حسین عظیمی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

یاشار هاشمی

مسیول خدمات اداری مالی و کالا، شرکت گاز استان زنجان

مهسا احمدنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

امروزه دانش یکی از مهم ترین سرمایه های سازمانی می باشد، بنابراین مدیریت و به کارگیری موثر این سرمایه، نقش حیاتی در موفقیت سازمان دارد. در عصر ما، دیگر سازمان ها به انبوهی تولید، ذخایر مالی و فزونی نیروی انسانی خود نمی بالند بلکه بالندگی سازمان ها، در گرو سرمایه هوشمند و دانش آنهاست. منابع انسانی دانشگر به عنوان مهمترین قابلیت سازمان در کسب مزیت رقابتی و همچنین عمده ترین دارایی نامشهود قلمداد می شوند و باید کارکنان را کلید طلایی بهبود کیفیت و بهره وری کلیه فرایندهای سازمانی دانست. بر همین اساس این پژوهش درصدد بررسی تاثیر تسهیم دانش بر تبدیل شرکت گاز استان زنجان به سازمان یادگیرنده می باشد که در این راستا رابطه پنج بعد تسهیم دانش ترتیبی، آشکار، پنهان، کارشناسی و استراتژیک و سازمان یادگیرنده که شامل پنج بعد قابلیت ها و توانایی های شخصی، الگوها و مدل های ذهنی، چشم انداز و آرمان های مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی مورد بررسی قرار داده است. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی می باشد که در آن از روش های مطالعه ی کتابخانه ای و روش میدانی پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان رسمی و قراردادی شرکت گاز شهر زنجان تشکیل می دهد. تجزیه و تحلیل این پژوهش با استفاده از نرم افزارهای Spssو Smart PLS انجام شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که تسهیم دانش تاثیر مثبت و معناداری بر سازمان یادگیرنده دارد و بنابراین هرچه بر ارتقا و بهبود ابعاد تسهیم دانش در سازمان تمرکز شود، یادگیرندگی سازمان نیز به تبع آن افزایش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

تسهیم دانش، سازمان یادگیرنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.