ارایه مدلی جهت توسعه پایدار با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری(مورد مطالعاتی : شرکت فروآلیاژ )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد یعقوبی نژاد

گروه مدیریت و حسابداری، دانشکده مدیریت، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی پیام گلپایگان، اصفهان، ایران

مجتبی فرخ

دکتری مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

در سال های اخیر، استراتژی توسعه پایدار مربوط به شرکت ها در سراسر جهان به مسیله مهمی تبدیل شده است. نظر به اینکه کمبود منابع، زمان، پرسنل و همچنین پول بر بیشتر شرکت های کوچک و متوسط تاثیر می گذارد، ولی مدل جامعی از آن در کارخانجات تولیدی ارایه نشده است در این پژوهش، ابتدا با بررسی ادبیات موضوع توسعه پایدار، 3 فاکتور اصلی توسعه پایدار توسط نظر خبرگان شناسایی و در گام بعد، 11 زیرمعیار عوامل توسعه پایدار تعیین و سپس این فاکتورها وارد پرسشنامه SSIM شد و در اختیار 6 نفر از خبرگان (کارخانه تولیدی فروآلیاژ ) قرار گرفت. در نهایت با استفاده از یک متدولوژی تحلیلی نوین تحت عنوان مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM)، روابط بین فاکتورها تعیین و به صورت یکپارچه مورد تحلیل قرار گرفته است و در نهایت منجر به طراحی مدل توسعه پایدار در شرکت صنایع فروآلیاژ شده است. هدف از مقاله تعیین ارتباطات و سطح بندی زیر معیارهای توسعه پایدار می باشد و سطح پایه مدل متشکل از عامل گوش دادن به صدای مشتری بوده است. طبق این مدل، این سطحی مهم و تاثیر گذار بر توسعه پایدار می باشد و شاخص اصلی در دستیابی به توسعه پایدار است. این عامل در جهت دستیابی به سطوح بعدی دیاگرام مدل مناسب توسعه پایدارکه شامل شاخص های تصویب استانداردهای ایمنی، آموزش کارکنان، مدیریت کیفیت، برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت دانش، مدیریت کیفیت زیست محیطی، عدالت کار، بهداشت و درمان کارکنان و حفاظت از آسیب دیدن کارکنان می باشد. نتایج بیانگر این مطلب است که همه فاکتورها با هم در تعامل هستند و فاکتور زایدی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، مدلسازی ساختاری تفسیری، شرکت فروآلیاژ، گوش دادن به صدای مشتری، پرسشنامه SSIM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.