بررسی تاثیر زنجیره تامین مواد پتروشیمی در بورس کالای ایران بر نحوه قیمت گذاری آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرالله خلیلی تیرتاشی

استادیار علوم اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

سجاد جلیلی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

محمدرضا قنبری

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی

محسن طاهری

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر زنجیره تامین مواد پتروشیمی ( پلی پروپیلن) در شرکت بورس کالای ایران بر نحوه قیمت گذاری آن می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ روش تحقیق توصیفی – پیمایشی علی و از لحاظ هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری در این تحقیق شامل کلیه مدیران و مدیران مالی، معاونین و مدیران بازاریابی و کارشناسان شرکت های پتروشیمی ( پلی پروپیلن) فعال در بورس کالای ایران تعداد 102 نفر می باشند. روش نمونه گیری در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است به این صورت که با کمک فرمول کوکران حجم نمونه 76 نفر محاسبه شده است و پرسشنامه بین آن ها توزیع شده است. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه شامل: پرسشنامه پیش ساخت استاندارد (1391) زنجیره تامین دارای 3 مولفه و 25 گویه و پرسشنامه استراتژی های قیمت گذاری پیش ساخت استاندارد (بردبار، 1391) دارای 7 مولفه و شامل 28 گویه که هر دو پرسشنامه مذکور براساس طیف پنج درجه ای لیکرت تقسیم بندی شده اند، استفاده شده است و پایای آن ها نیز با ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شده است. داده های گردآوری شده از طریق پرسشنامه، وارد سیستم نرم افزار spss19 گردید. برای تحلیل استنباطی متغیرها به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های مختلف آماری شامل آزمون همبستگی آزمون K-S و رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که یکپارچگی زنجیره تامین و ابعاد آن بر نحوه قیمت گذاری مواد پتروشیمی (پلی پروپیلن) تاثیر مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین، قیمت گذاری، پلی پروپیلن، یکپارچگی داخلی، یکپارچگی مشتری، یکپارچگی تامین کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.