ضرورت استاندارد سازی روش های نمونه برداری برای آزمون مایکوتوکسین ها در مواد غذایی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش سراسری پژوهش های نوین در کشاورزی و علوم دامی
- کد COI اختصاصی: AASCONFERENCE02_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 737
نویسندگان
دکترای بیوفیزیک، پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده غذایی و کشاورزی
چکیده
غلظت واقعی مایکوتوکسین در یک بهر هیچ گاه با قطعیت صد در صد نمی شود. در نتیجه برخی از بهرها با برنامه نمونه برداری مورد استفاده به طور نادرست دسته بندی می شوند. برخی از بهرهای خوب با روش نمونه برداری مردود می شوند (مثبت کاذب و با ریسک فروشنده ) و برخی از بهرهای آلوده و بد با روش نمونه برداری مورد استفاده مورد پذیرش قرار می گیرند (منفی کاذب و یا ریسک خریدار). شدت این ریسک ها مستقیما به شدت ناهمگنی و روش آزمون مایکوتوکسین ها بستگی دارد. هر روش نمونه برداری باید به گونه ای طراحی شود که ریسک فروشنده و خریدار را به حداقل مقدار ممکن برساند. در اندازه گیری مایکوتوکسین ها، شناسایی منابع خطا بسیار مهم است به طوری که خطاها تا جای ممکن کاهش یابد. معمولا مرحله نمونه برداری مرحله ای است که به علت توزیع بسیار غیر یکنواخت مایکوتوکسین ها در میان دانه های یک بهر، بیشترین خطا را شامل می شود. به عنوان مثال در یک نمونه برداری 5 کیلوگرمی و روش آماده سازی نمونه با استفاده از آسیاب کردن نمونه و برداشتن نمونه 250 گرمی و آزمون به روش کروماتوگرافی روی صفحه نازک به ترتیب 83، 9 و 8 درصد خطای آزمون آفلاتوکسین در بادام زمینی خام مشاهده می شود. در این راستا سازمان های بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی سازمان خوار و بار و کشاورزی روش های علمی را برای ارزیابی و طراحی روش های نمونه برداری برای مواد غذایی درگیر تجارت بین المللی استفاده می کنند.کلیدواژه ها
مایکوتوکسین، نمونه برداری، ناهمگنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.