بررسی رابطه بین ساخت خانواده و سبک های دلبستگی والدین با سلامت روانی دانش آموزان دوره دبیرستان شهرستان انار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSCONF01_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کارگربرزی

کارشناسی ارشد دانشگاه آژاد اسلامی واحد انار

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین ساخت خانواده و سبک های دلبستگی به والدین با سلامت روانی دانش آموزان دوره دبیرستان شهرستان انار انجام شد، از حیث هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش از نوع تحقیقات توصیفی و از شاخه همبستگی است جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره دبیرستان شهرستان انار در سال تحصیلی 96 - 1395 می باشد، که طبق فرمول کوکران 384 بصورت تصادفی طبقه ای بر اساس پایه تحصیلی به عنوان نمونه انتخاب شدند ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش 3 پرسشنامه ساخت خانواده تویسرکانی ) 1387 (، سبک دلبستگی دلبستگی هازن و شیور) 1987 ( و سلامت عمومی GHQ-28 گلدبرگ ( 1979 ( می باشد. تحلیل داده ها با نرم افزار psss21 ، انجام شده و در تجزیه و تحلیل داده از آماره های توصیفی )میانگین و انحراف معیار( و آماره استنباطی ) ضریب همبستگی پیرسون و رگسیون خطی چندگانه( استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد: بین ساخت خانواده )بالنده، آشفته( با سلامت روان دانش آموزان رابطه خطی معنیداری وجود دارد، همچنین بین سبک های دلبستگی )دلبستگی ایمن، دلبستگی اجتنابی و دلبستگی دوسوگرا( با سلامت روان دانش آموزان رابطه خطی معنیداری وجود دارد. و مهمترین پیش بینی کننده سلامت روان دانش آموزان میزان دلبستگی ایمن و دوسوگرا می باشند. نتایج دگر تحقیق نشان داد بین ساخت خانواده )بالنده، آشفته( و ابعاد سلامت روان )اختلال در کارکرد جسمانی، اضطراب، اختلال درکارکرد اجتماعی و افسردگی( دانش آموزان پسر دوره دبیرستان شهرستان انار رابطه معنی دار وجود دارد. ، همچنین بین سبک دلبستگی )دلبستگی ایمن، دلبستگی اجتنابی و دلبستگی دوسوگرا(و ابعاد سلامت روان )اختلال در کارکرد جسمانی، اضطراب، اختلال درکارکرد اجتماعی و افسردگی( دانش آموزان پسر دوره دبیرستان شهرستان انار رابطه معنی دار وجود دارد.

کلیدواژه ها

ساخت خانواده، سبک های دلبستگی به والدین، سلامت روان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.