طراحی مسیر برای یک روبات خودگردان با استفاده از الگوریتم موقعیت یابی و نگاشت همزمان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE12_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید محمدلو

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع برق و الکترونیک

حبیب قنبرپور اصل

سازمان هوافضا، پژوهشکده فضایی

چکیده

در این مقاله مسیر حرکت یک روبات خودگردان با استفاده از الگوریتم موقعیت یابی و نگاشت همزمان (SLAM) طراحی می شود. سیستم های خودگردان از سنسورهای هناوبری اینرسی برای موقعیت یابی و حرکت استفاده می کنند، لذا مدل دینامیکی آنها یک مدل غیرخطی می باشد. همچنین مدل مشاهدات انجام شده در الگوریتم SLA ، یک مدل غیرخطی می باشد. بنابراین استفاده از تخمین گرهای غیر قطعی مانند فیلتر کالمن برای ادغام اطلاعات در اینگونه سیستم ها امری ضروری می باشد. برای حرکت دقیق یک روبات خودگردان، بایستی روبات موردنظر یک نقشه دقیق از محیط پیرامون خود داشته باشد و برای ایجاد این مسیر باید موقعیت دقیق روبات مشخص باشد، لذا از الگوریتم SLAM که این دو مقوله را به صورت همزمان در نظر می گیرد استفاده می کنیم. نتایج شبیه سازی نشان داد که استفاده از الگوریتم SLAM در ناوبری روبات های خودگردان به خوبی می تواند خطای اندازیه گیری سنسورهای اینرسی را جبران کرده و مانع انحراف روبات از مسیر مطلوب شود.

کلیدواژه ها

روبات خودگردان، فیلتر کالمن، موقعیت یابی و نگاشت همزمان، ناوبری اینرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.