بررسی کارایی تصاویر ماهواره سنتینل 2 و روش های طبقه بندی ناپارامتریک در تهیه نقشه کاربری اراضی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام دلفان

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

حامد نقوی

استادیار، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

رحیم ملک نیا

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

سیداحمدرضا نورالدینی

دانشجوی دکتری جنگلداری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

جهت مدیریت پایدار منابع طبیعی و محیط زیست تهیه نقشه کاربری اراضی امری ضروری است. سنجش از دور با توجه به قابلیت تصویربرداری از پوشش زمین به صورت مکرر و با هزینه کمتر نسبت به برداشت های میدانی از ابزارهای مفیدی است که در تهیه نقشه های کاربری اراضی به کار گرفته می شود. این تحقیق با هدف بررسی کارایی تصاویر ماهواره سنتینل 2 در تهیه نقشه کاربری اراضی منطقه بسطام شهرستان سلسله انجام شد. جهت طبقه بندی تصاویر از دو روش طبقه بندی شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان با کرنل های خطی، پایه شعاعی، حلقوی و چندجمله ای استفاده گردید. پس از اخذ تصاویر و اعمال پیش پردازش های مورد نیاز و برداشت نمونه های تعلیمی به تعداد مناسب از هر کاربری، تصویر در 7 طبقه کاربری شامل جنگل، مرتع، کشاورزی، بایر، باغ، مسکونی و آب طبقه بندی شد. در انتها دقت نقشه های به دست آمده با استفاده از پارامترهای صحت کلی و ضریب کاپا برآورد گردید. بررسی نتایج نشان داد که روش شبکه عصبی مصنوعی با صحت کلی 7/91 و ضریب کاپا 0/83 نسبت به تمام کرنل های ماشین بردار پشتیبان نتایج بهتری داشته است. نتایج این تحقیق نشان داد که تصاویر ماهواره سنتینل 2 و روش شبکه عصبی مصنوعی قابلیت بالایی در تهیه نقشه کاربری اراضی دارند.

کلیدواژه ها

سنجش از دور، شبکه عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان، سنتینل 2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.