مطالعه عملکرد روابط نیمه تجربی ارایه شده برای خواص حجمی مایعات یونی خالص

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا باقری

دانشجوی دکتری، رشته مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران- عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسن هاشمی پوررفسنجانی

استاد مهندسی شیمی، رشته مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

دسته جدیدی از ترکیبات شیمیایی با عنوان مایعات یونی با خواص و ویژگی های فوق العاده، قادر به ایجاد محیط های شیمیایی سبز به منظور اجرای فرآیندهای شیمیایی هستند. از طرفی برای کاربرد این مواد در مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی نیاز به معلوم بودن خواص حجمی آنها از جمله دانسیته است. روابط نیمه تجربی متعددی برای پیش بینی دانسیته مایعات یونی ارایه شده است. این روابط تایع جرم مولکولی، خواص بحرانی و ضریب بی مرکزی هستند. هدف از انجام این مقاله بررسی دقت این روابط نیمه تجربی است. سه رابطه نیمه تجربی Bhirud، Valderrama و Zarricueta و Paduszynski و Domanska مورد بررسی قرار گرفت و به کمک آنها دانسیته چهار مایع یونی [C4mim][BF4]، [C4mim][PF6]، [omim][BF4] و [C2mim][BF4] مدل سازی شد. دقت رابطه سوم به دلیل درنظر گرفتن اثرات کاتیون و آنیون بیش از سایر روابط بود. به منظور مقایسه کمی، مقدار خطای مطلق میانگین برای سه رابطه بدست آمد که مقادیر آن به ترتیب برابر با 24/85%، 58/77% و 16/58% هستند.

کلیدواژه ها

مایعات یونی، دانسیته، روابط نیمه تجربی، روش مشارکت گروهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.