جایگزینی روش جداسازی غشایی با ته نشینی ثانویه جهت تصفیه فاضلاب شهرک صنعتی قوچان با بررسی پارامترهای اصلی تصفیه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی شایگان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی بیوتکنولوژی، گروه مهندسی شیمی،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران

حسین علیزاده گلستانی

استاد یار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، گروه مهندسی شیمی،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران

چکیده

هدف این تحقیق مقایسه جداسازی غشایی با روش ته نشینی ثانویه؛ توسط پارامترهایی نظیر TDS و EC و کدورت در تصفیه خانه شهرک صنعتی قوچان می باشد. از 2 فیلتر با جنس پلی پروپیلن که دارای قطر منافذ 5 و 10 میکرون می باشد جهت حذف بیومس و جامدات معلق موجود در پساب بهره گرفته شد. به جهت مقایسه بهتر نتایج کسب شده، هر نوع از فیلترها در 3 دبی مختلف مورد آزمایش قرار گرفت تا راندمان فیلترها بر اساس نوع و دبی خروجی از آن سنجیده شود. در ابتدا 60 لیتر نمونه از مرحله پیش از ته نشینی این تصفیه خانه گرفته و به آزمایشگاه تصفیه پساب دانشگاه آزاد قوچان برده و توسط پایلوت غشایی این آزمایشگاه، آزمایشات آغاز می شود. بهترین نتیجه حاصله از آزمایشات بر روی sample های گرفته شده در فیلتر 5 میکرون توسط پارامتر کدورت در دبی 0/5l/min برابر 117NTU و همچنین در فیلتر 10 میکرون در دبی 0/96l/min برابر 211NTU است، همچنین با ارزیابی پارامترهای TDS و EC بهترین نتیجه گیری جهت استفاده ازین روش قابل بیان می باشد. بررسی این داده ها با داده های آزمایش شده از مرحله بعد از فرآیند ته نشینی در حال کار تصفیه خانه شهرک صنعتی نشان از عملکرد مناسب این روش به نسبت روش قدیمی ته نشینی دارد.

کلیدواژه ها

شهرک صنعتی قوچان،MBR ، جداسازی غشایی، کدورت، EC, TDS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.