بررسی پدیده وندالیسم و تاثیر آن بر مبلمان شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مبهوت

دکتری برنامه ریزی شهری، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

سیمین اقتصادی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

چکیده

امروزه نقش مبلمان شهری در خدمت رسانی به شهروندان در شهرها بر کسی پوشیده نیست. مبلمان شهری از اجزای ضروری و جدایی ناپذیر شهرها بوده و از جمله عناصر سازنده فضای شهری محسوب می شود که کمیت و کیفیت، زیبایی، راحتی، دوام و محل استقرار آن نقش بسیار اساسی در دستیابی به شهری زیبا و سالم دارد، شهری که در آن شهروندان احساس آسایش نموده و حضور در آن را به نشستن درخانه ترجیح دهند. با توجه به اهمیت فوق العاده مباحث نگهداری از مبلمان شهری در کنار عاملی چون فرسودگی یکی از مهمترین عواملی که منجر به تخریب مبلمان شهری می شود پدیده ای بنام وندالیسم یا تخریب گرایی است. وندالیسم خصوصا برای ساکنین شهرهای بزرگ و پرجمعیت، واقعیتی تلخ ودر عین حال گریز ناپذیر است و تقریبا همه ما و تقریبا هر روز شاهد عوارض این معضل اجتماعی هستیم. وندالیسم پدیده ی اجتماعی است که تخریب امکانات و وسایل عمومی راه به همراه دارد. این پدیده اجتماعی در سده های گذشته وجود داشته است، اما از نیمه دوم قرن بیستم بیشتر مشاهده شده است و به دلیل گستردگی و وسعت شهر و تراکم جمعیت، مکان اصلی بروز این پدیده شهرها و به ویژه کلانشهرها بوده است. وندالیسم اثرات مختلفی بر فضای شهرها دارد که زیان های اقتصادی، روانی، اختلال در نظم عمومی و غیره را شامل می شود.هدف از این مقاله بررسی پدیده وندالیسم و اثرات آن بر مبلمان شهری است. از اینرو در این مقاله سعی شده تا پس از تعاریف لازمه در این زمینه، به تحلیل اثرات مخرب پدیده وندالیسم برمبلمان شهری پرداخته و در نهایت به ارایه راهکارهایی به منظور جلوگیری از زیان های وارده به منظر شهر دست یابیم. نوع تحقیق پژوهش حاضر کاربردی و روش تحقیق در آن، توصیفی-تحلیلی بوده و گردآوری اطلاعات به صورت اسنادی و میدانی می باشد. قطعا بررسی های علمی مکرر درحوزه دانشگاه، بستر راهکارهای عملی برای بهبود این پدیده اجتماعی را هموار خواهد کرد.

کلیدواژه ها

وندالیسم، مبلمان شهری، آسیب، جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.